Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Advent harmadik hétvégéjén - közeleg a karácsony fénye

2018. december 17.   |   MédiatárMédiatár

Adventi hírnök, friss fenyőág Lobog már három gyertyaláng. Múlnak az évek, életünk száll, De utunk végén Jézus vár. Ujjong a szívünk, dalra gyúl. Nincs már messze az úr!

Rákosmente adventi koszorúján a harmadik gyertya lángját dr. György-Rúzsa Ágnes jegyző gyújtotta meg december 15-én este a Fő téren.

Az adventi koszorú hagyományosan három lila és egy rózsaszín gyertyából áll. A lila szín a böjt, a bűnbánat, az önvizsgálat színe, a rózsaszín pedig az örömé. Advent harmadik vasárnapján az utóbbi lobban lángra.

Advent harmadik vasárnapja előestéjén a kerületi neoprotestáns egyházak képviseletében Szlepák Zsolt (Rákoscsabai Baptista Gyülekezet), Nemeshegyi Dávid (Rákoshegyi Baptista Gyülekezet), Macher Ádám (Üdvhadsereg  Rákoscsabai Gyülekezet) és Zsilinszki János (Hetednapi Adventista Egyház) a közelgő karácsony fényéről, a harmadik gyertya lángjának jelentőségéről osztották meg a gondolataikat. A harmadik gyertya lángja az öröm időszakát hirdeti, ami tele van várakozással. Örülünk az Úr eljövetelének, várakozásunk örömmel tölt el bennünket, ez pedig arra ösztönöz mindenkit, hogy adjunk másoknak. Az igazi öröm mindig osztozni akar. Az öröm természetes velejárója a másokhoz fordulás és a kapott ajándék megosztása, hangzott el.

Rákosmente harmadik heti adventi programjában a kerületi óvodások és iskolások műsora mellett fellépett a Holdviola, majd a Maszkura és a Tücsökraj.

Advent utolsó hétvégéjén, december 22-én Horváth Tamás alpolgármester gyújtja meg az adventi koszorún a negyedik gyertya lángját. A térprogramon látható lesz Atus bohóc, Zsuzsa Mihály karácsonyi nóta összeállítása, Egyházi Gitáros Kórus műsora, az Alma Együttes, tűzzsonglőrök, majd Bereczki Zoltán koncertje zárja a szombat estét. Vasárnap a Rákoshegyi Rezedák Dalkör karácsonyi dalait hallhatjuk, a folytatásban B. Nagy Réka, Nánássy Tibor, majd A banda, Leskó Gábor és barátai húzzák a talpalávalót. Az idei adventi időszak végét Petruska koncertje zárja.


Vissza
Naptár
2019 május
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31