Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Védőnők napja Rákosmentén

2018. június 25.   |   MédiatárMédiatár

A Magyar Örökség Díjas Magyar Védőnői Szolgálat megalapításának 100. évfordulóján, 2015-ben az Országgyűlés június 13-át a Magyar Védőnők Napjává nyilvánította. Rákosmentén az idei évben június 25-én került sor a jeles nap megünneplésére, melynek keretében Ács Rozália, a Rákosmenti Védőnői Szolgálat intézményvezetője elbúcsúztatta két nyugdíjba vonuló kollégáját – Tóthné Bodai Zsuzsannát és Sára Zsuzsannát, illetve az ÁNTSZ vezető védőnőjét Vidáné Valóczi Évát, aki korábban ugyancsak a Szolgálat munkatársaként dolgozott.
Az ünnepségen részt vett Riz Levente polgármester, Fohsz Tivadar alpolgármester és Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke.
A polgármester beszédében kifejezte, hogy köszönet és megbecsülés jár a Védőnői Szolgálat minden munkatársának. Tauffer Vilmos szülész-nőgyógyász professzor szavait idézte 1917-ből: „ilyen munkára csak melegszívű és intelligens nő való, ki e veleszületett és belenevelt értékes lelki tulajdonságokhoz még hozzá tanulta, amit higiénés gyermekápolási és szociális szempontból tudnia szükséges avégből, hogy az anyáknak és csecsemőknek támogatója lehessen a család és a nemzet érdekében”. Két elválaszthatatlanul fontos, és összefonódó – emberi és szakmai – értékre hívták fel a figyelmet az idézett sorok, melyek nélkül elképzelhetetlen e hivatás képviselete. A hungarikumnak számító védőnői hálózat munkatársai nem csupán védőnők, hanem egy személyben orvosok, pszichológusok, lelki segítők, gyóntatók, tehát több szinten nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak a kisgyermekes családok részére.
A beszédeket követően megválasztották a „XVII. kerület Év Védőnőjét”, Katona Csabáné személyében. A díjazott 1974 óta dolgozik a kerületben immár, mint nyugdíjas védőnő. Meghatódva köszönte meg a címmel járó oklevelet, és azt kívánta minden jelenlévőnek, hogy annyira szeresse munkáját, mint amennyire ő szereti.


Vissza
Naptár
2019 február
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28