Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

HEP Fórum és RIT Ülés a Polgármesteri Hivatalban

2017. március 9.   |   MédiatárMédiatár
2017. március 9-én megtartotta idei első találkozóját a Helyi Esélyegyenlőségi Programért Felelős Fórum Rákosmentén. A 2014 tavaszán létrejött HEP Fórum célja érvényesíteni a jogszabályok által meghatározott kötelezettségeket, hogy ezáltal minden kerületi állampolgárnak esélye legyen életminősége javítására.
A fórumon Fohsz Tivadar alpolgármester köszöntötte a megjelenteket majd felvázolta az elmúlt év programmal kapcsolatos történéseit. A folytatásban Szvitek Zsuzsanna, a HEP Fórum egyik vezetője ismertette a napirendet, majd röviden összefoglalta a programhoz kapcsolódó koncepciókat. Ezt követően Acsay Péter, a Vakok és Gyengénlátok XVII. kerületi Egyesületének tagja beszélt klubjuk tevékenységéről, majd Szabó Tiborné önkormányzati képviselő adott tájékoztatást a Rákosmenti Adományház Egyesület eredményeiről, valamint a téli jótékonysági ételosztásról.
Az esemény zárásaként a kiemelt problématerületekért (romák/mélyszegénységben élők, fogyatékkal élők, idősek, nők, gyermekek) felelős munkacsoportok tagjai megbeszélést tartottak az új intézkedési tervekről, ezzel is segítve a jövőbeni programok megvalósítását.

A HEP Fórumot követően a Rákosmenti Idősügyi Tanács (RIT) ülésezett. Fohsz Tivadar alpolgármester ismertette a napirendi pontokat, mely tartalmazta a 2017. évi munkatervet, beszámolót a 2016. szeptember 26-ai megalakulás óta szervezett programokat, valamint a soron következő ülés meghatározását.
Novemberig rengeteg javaslat érkezett a nyugdíjas kluboktól, civil szervezetektől arra vonatkozóan, milyen célokat tűzzön ki maga elé a Tanács 2017-ben. Ezeket feldolgozták az Önkormányzat munkatársai, így alakult ki a 2017. évi munkaterv, mely többek között a következőket tartalmazza: dalos találkozó/verseny szervezése, kerületi helytörténeti séták, szépkorúak művészeti kiállítása, iskolások-óvodások közeledése az idősekhez, fitnesz park nyugdíjasoknak, szakorvosi előjegyzési rendszerek egyeztetése az Orvosi Kamarával, egészségügyi előadások, önkormányzati szociális kalauz felfrissítése, közbiztonság bővítése.
A munkaterv ismertetése után 4 témában munkaügyi csoportok alakultak: képzés és kultúra munkacsoport; egészségügyi és szociális munkacsoport; pályázatok, fejlesztések és források munkacsoport; közösségépítés (helyi-környező, határon túli településekkel), önkéntesek toborzása munkacsoport.
A RIT következő ülését október elején tartják.

Vissza
Naptár
2018 április
H K Sz Cs P Sz V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30