Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Megtartotta éves szakmai tanácskozását a Rákosmenti Életfa Humán Segítő Szolgálat

2020. február 11.   |   MédiatárMédiatár

Február 10-én a Vigyázó Sándor Művelődési Központ adott otthont a Rákosmenti Életfa Humán Segítő Szolgálat éves szakmai tanácskozásának. Az esemény középpontjában ezúttal az erőszakmentes kommunikáció témaköre állt, emellett a résztvevők a helyi gyámhatóság, illetve az óvodai és szociális segítők 2019. évi munkásságáról, valamint a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ tevékenységéről is bővebben informálódhattak.

A Rákosmenti Életfa Humán Segítő Szolgálat az önkormányzat személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti alapellátást biztosító intézménye, amely a helyi gyermekek és fiatalok, valamint azok családjai számára nyújtja széleskörű, ingyenes szolgáltatásait, valamint részt vesz a kerület szakmai közéletében.

Az eseményt Dunai Mónika országgyűlési képviselő nyitotta meg, majd dr. Füzesi Péter alpolgármester kapott szót, aki elmondta, a biztonságérzetet nem csupán a közbiztonság mértéke határozza meg. Hozzátette, a Rákosmenti Életfa Humán Segítő Szolgálat széleskörű szociális hálót biztosít a rászorulóknak, ez azonban nagy felelősség és nagyon nehéz feladat is egyben, ugyanis sokan szégyellik azt, ha ilyen helyzetbe kerülnek, sokszor nem is tudják, hogy van megoldás a problémájukra. Külön örömét fejezte ki az alpolgármester, hogy a kerületben már az iskolákban, óvodákban is van lehetőség arra, hogy megtalálják és felvegyék a kapcsolatot a szolgálattal. Feladatunk, hogy hallassuk a hangunkat, tudassuk az emberekkel, hogy mi vagyunk, mi segítünk – zárta gondolatait dr. Füzesi Péter.

A Család- és Gyermekjóléti Központ feladata elsősorban a jelzőrendszer koordinálása és biztosítása, melynek fontos elemeit képezik az évente legalább hat alkalommal megtartandó szakmai műhelyek, ahol a szociális területen dolgozó kollégák mellett az oktatási, nevelési és egészségügyi intézmények képviselői is részt vesznek.

A rendezvény a társszervezetek 2019. évi munkájáról szóló összefoglalóval és beszámolókkal zárult.

Fotók: Kiss László


Vissza
Naptár
2020 június
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30