Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Egy évig ismét a rákoshegyi Hétszínvirág ovisai őrzik a MakkMarci vándorkupát

2019. március 10.   |   MédiatárMédiatár

„Makk Marci, egy derék gyerek, mindig vidám, sokat nevet, játszik, ugrál, tornázik, hóban csúszkál nem fázik, télen-nyáron jól mulat, mert egészséges mint a Makk!”

Rákosmente Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a kerületében élő gyermekek egészségének megőrzésére, ápolására, ezért minden tavasszal megrendezi a Makk Marci Egészség- és Sportnapot a kerületi óvodások részvételével. Dávid Anna óvodapedagógus huszonnégy évvel ezelőtt álmodta meg az óvodások olimpiáját, amelynek népszerűsége azóta is töretlen. Az elmúlt években az Újlak utcai Általános Iskola tornatermében rendezték az ovisok sportversenyét, de jelenleg ott felújítási munkák zajlanak, ezért a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium biztosította március 9-én a helyszínt, valamint az érettségiző osztály tagjai vállalták a pályabírók szerepét.

Wangelis zenéjére, a szülők hangos tetszésnyilvánítása mellett, az óvodák zászlóival 15 csapat vonult be a tornaterembe. A tavalyi győztesek, a Hétszínvirág óvodások átadták a zsűrinek – Fohsz Tivadar alpolgármester, Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Koszorúsné Tóth Katalin, Dr. Fenke Ferenc és Szabó Tiborné képviselők, Süllős Gyuláné és Varga Gergelyné, a Pensió 17 Kft. igazgatói, Bukucs György oktatási ügyintéző, Marschalkó Eszter, a Kőrösi Csoma Általános Iskola és Gimnázium mozgásfejlsztő pedagógusa, Nagy Attila a Rákosmente Kft. sportrészlegvezetője, Király Edvin igazgató a Tesco képviseletében, Pécsi Orsolya, a Kalandpark Játszóház igazgatója, Dávid Anna óvodapedagógus – az egy évig általuk őrzött vándorkupát.

Dunai Mónika köszöntötte az óvodásokat és a jelen lévő családokat, kívánva a gyerekeknek jó versenyzést, a szülőknek jó szurkolást. A közös bemelegítés után szlalom futással kezdődött a verseny, majd karika- és egyensúlyozó váltó, páros alagút, labdagurító versenyszám következett. A harmadik forduló után a Csillagszem, az Összefogás, a Hófehérke, a Hétszínvirág, a Százszorszép és a Betlehem Óvoda csapatai jutottak a döntőbe.

Makk Marci kedves figurája több generáció óta az egészséges táplálkozás és életmód szimbóluma, amelynek célja mit sem változott az évek során. Rákosmente Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minden kerületi óvodában a játék, a sport váljon mindennapi örömforrássá, fogalmazott az eredményhirdetés előtt a zsűri elnöke, Fohsz Tivadar alpolgármester. Gratulált a Hétszínvirág Óvoda csapatának, amiért sikerült megvédeniük a tavalyi évben elért első helyezést, de a gratuláció minden csapatnak, óvodapedagógusoknak, szülőnek is szól, hangsúlyozta az alpolgármester.

A támogatóknak köszönhetően mind a 15 csapat kapott ajándékot, majd az első hat helyezettnek Koszorúsné Tóth Katalin és Fohsz Tivadar adta át a kupát, az oklevelet, az érmet, a tortát és a sok-sok  ajándékokat.

A Makk Marci Egészség- és Sportnapon első helyezést ért el a Hétszínvirág Óvoda, 2. Hófehérke Óvoda, 3. Betlehem Óvoda, 4. Százszorszép Óvoda, 5. Összefogás Óvoda, 6. Csillagszem Óvoda.

A támogatók: Rákosmente Önkormányzata, Pensio 17 Kft., Maglódi Decathlon, Papp Hús Csemege, Kalandpark Játszóház, Party Buli Szerviz, Tesco Áruház, Rauch Hungária, Pixie Dance Tánciskola, Botafogó Táncegyüttes, Darabos Cukrászat, Tip Top Vegyiárú és Háztartási Bolt, szülők.

 


Vissza
Naptár
2019 május
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31