Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Száz bringás látogatott Rákosmentére

2019. július 1.   |   MédiatárMédiatár

Csömör polgármesterének, Fábri Istvánnak vezetésével június 30-án, fél tíz előtt pár perccel gördültek be a Csabaház udvarára a 7. alkalommal megrendezett kistérségi kerékpáros körtúra résztvevői, hogy személyesen hívják meg a helyi bringásokat egy közös szomszédolásra, természetesen két keréken.
A vendéglátók nevében Virág Mihály képviselő köszöntötte a majd száz fős csapatot. Örömmel ismertette a résztvevőkkel, hogy Rákosmente méltán vívta ki több alkalommal is a Kerékpáros település elismerő díjat, hisz az Önkormányzat eddig is, és a jövőben is mindent meg fog tenni azért, hogy úgy a helyiek, mint az ide látogatók egyre nagyobb távon, egyre biztonságosabb körülmények között kerékpározhassanak. A házigazdák frissítővel és Rákosmente logójával ellátott kerékpáros ajándékokkal kedveskedtek a kerékpáros körtúra résztvevőinek.
Reggel 8 órakor indultunk a Béke térről, a Felvári sváb kocsmától, ahogy azt már évek óta tesszük, kezdte a beszélgetést a sportos polgármester. Célunk ezúttal is a környező települések kulturális és természeti értékeinek felfedezése. Utunk során érintettük Árpádföldet, Cinkotát, majd Rákosmentéről indulunk Pécel irányába, ezután következik Isaszeg, Gödöllő, Szada, Mogyoród, Kerepes, Kistarcsa, Nagytarcsa, és kb. este hét óra körül érkezünk vissza Csömörre.
Fél tízre ígértük érkezésünket a Csabaházhoz, mondja Fábri István, de látja, előbb értünk ide, köszönhető ez az egyre jobb és hosszabb kerékpárutaknak. A XVI- és XVII. kerületben eddig is öröm volt bringázni a szép környezet miatt, de ma már nagyra értékeljük a megépült biztonságos kerékpárutakat is. A 70-80 kilométeres táv elsőre talán hosszúnak tűnik, de minden településnél pihenünk és egy kisbusz legénysége is vigyáz a túracsapat résztvevőire. Úgy tervezzük, este hét körül érkezünk vissza a kiindulási pontra, ahol egy közös vacsorán veszünk részt, ismertette a polgármester.
A két napos bringafesztivál első napján a teljes magyar élmezőny részvételével nemzetközi hegyibringaverseny zajlott a Bulgárkertben, illetve egy jótékonysági akció keretén belül a tombolabevételből egy nehéz sorsú kisfiút ajándékoztak meg a szervezők egy kerékpárral.
A kerékpáros körtúra résztvevőihez csatlakozott Rózsahegyi Péter képviselő és családja.


Vissza
Naptár
2020 július
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31