Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Majális 2019 - több ezer embert vonzott a rákosmenti szabadtéri fesztivál

2019. május 2.   |   MédiatárMédiatár

Az elmúlt évek egyik leglátogatottabb május 1-i rendezvényét szervezte meg Rákosmente Önkormányzata és a Vigyázó Sándor Művelődési Ház a Ferihegyi út lezárt szakaszán, a Pesti út és a Gyökér utca között. Az eseményre 10 órától érkeztek a lelkes rákosmentiek, akik a jó időnek köszönhetően egészen a késő délutáni órákig élvezhették a színes szabadtéri programkínálatot. Az esti nagysikerű koncert pedig – amire több ezres tömeg gyűlt össze – ismét megkoronázta az eseményt.
 
A rendezvényt 10 órakor a Kifli Zenekar gyermekkoncertje nyitotta meg, majd ezt követte a L.E.T. Alapítvány Rákosmenti Örömkutyások Csoportjának szórakoztató bemutatója. Ezután a rákosmenti csoportok előadásai következtek (Magic Dance Mozgásművészeti Stúdió, Angel Dance Tánciskola, Pixie Dance TSE, NRG Dance SE, VonZArt Táncművészeti Stúdió és Táncegyüttes, Kata Zumba Fittnes), melyet a nézők nagy lelkesedéssel fogadtak. A szervezők ezúttal is arra törekedtek, hogy minden korosztály számára kedveskedjenek egy-egy műsorszámmal. Az idősebb generáció képviselői ezúttal a „Szeretnék május éjszakákon…” című nótaműsor dalaira nosztalgiázhattak Palojtai Érsek Ágnes, Kovács András, Szabó Rita, valamint Szegedi Csaba segítségével. A művészeket idén is ifj. Ökrös Tibor és zenekara kísérte. A délután itt még korántsem ért véget, ugyanis a Majorka Bábszínház interaktív előadással mulatatta az ifjúságot, majd a Gólyalábas parasztkomédia előadása színesítette a vásári kavalkádot.

A műsorszámok alatt a téren a helyi kulturális, szociális és közintézmények, egyházak, civil szervezetek képviselői várták a kilátogatókat. A Noé Állatotthon Alapítványnak köszönhetően többek között néhány nyuszit, malacot, libát simogathattak meg a gyerekek, a felnőttek pedig örökbefogadási tanácsokkal lehettek gazdagabbak.  A kicsinyek nyeregbe pattanhattak és az iskolalovak segítségével tehettek pár kört a rendezvényhelyszínen. A népi játszóház, a kosaras körhinta, a mini vidámpark, az ugrálóvár idén is nagy népszerűségnek örvendett. A rend, - és katasztrófavédelmi szervezeteknek köszönhetően egyebek mellett közlekedésbiztonsági tájékoztató, rendőr,- és tűzoltóautó-bemutató, BikeSafe regisztráció fogadta az érdeklődőket. A számtalan térprogram között helyet kapott még a járműtörténeti kiállítás is, akik pedig megéheztek, vagy csak nézelődni szerettek volna, egész nap válogathattak az ínycsiklandó falatok közül és a kirakodóvásár kínálatából szemezgethettek. 

A napot a The Carbonfools, valamint Péter Szabó Szilvia élő nagykoncertje zárta.

További fotók az alábbi linken tekinthetők meg:
https://www.facebook.com/rakosmenteonkormanyzata/photos/pcb.631752503940131/631750740606974/?type=3&theater


Vissza
Naptár
2019 szeptember
H K Sz Cs P Sz V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30