Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Gyermekvédelmi és gyámügyi szakemberek továbbképzésének adott otthont a Vigyázó Sándor Művelődési Ház

2019. január 17.   |   MédiatárMédiatár
Gyermekvédelmi és gyámügyi területen dolgozó szakembereknek tartott szemléletformáló továbbképzést az Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége (ÉTA) január 17-én, csütörtökön.


Az Ismerj, hogy jól képviselhess! – című interaktív előadás célja, hogy a gyámügyi és gyermekvédelmi területen dolgozó szakemberek jobban megismerjék a fogyatékossággal élő személyek helyzetét, s gyakorlati példákon keresztül elsajátítsák, miként lehet partnerséget kialakítani az értelmi sérültekkel.

A tizenegy alkalmas képzéssorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, immár második alkalommal jöhetett létre. A szakmai fórum budapesti állomásainak létrejöttét Rákosmente Önkormányzata – többek között – helyszín biztosításával támogatta.


A minősített képzésben értelmi fogyatékossággal élő fiatalok is részt vettek, ők saját tapasztalataik megosztásával igyekeztek pontosabb képet adni helyzetükről.

A képzés interaktív formában zajlott: a résztvevők az elhangzott előadásokat közös beszélgetésben elemezték ki, a gyakorlati elemeket pedig szituációs játékok és szerepjáték formájában ismerhették meg.


A kurzus a rákosmenti Önkormányzat Helyi Esélyegyenlőségi Programjának keretében valósulhatott meg.


Vissza
Naptár
2019 november
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30