Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Jubileumi kisállatkiállítás

2019. november 18.   |   MédiatárMédiatár

Kakaskukorékolás, madárcsiripelés, különleges színekben, formákban parádézó kisállatok bemutatkozásával ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját a Rákosmenti Kisállattenyésztők Egyesülete. A félévszázados jubileum alkalmából az egyesület 40 tagja 400 kisállatot sorakoztatott fel a Jókai Mór Református Általános Iskola tornatermében, amit két napon át – 2019. november 16-17. – tekinthetett meg a nagyközönség.

Dr. Füzesi Péter alpolgármester köszöntőjében kiemelte, jó érzés évről évre megtapasztalni, hogy még nem tűnt el kerületünkből a különleges házi kisállatok tartása, szeretete, sőt a látottak alapján a galambászok ifjabb nemzedéke is biztosítottnak látszik. A vasárnapig tartó rendezvényen garantáltan mindenki megtalálja a maga kedvencét, hiszen a tyúkok, kakasok, galambok, díszfácánok, házinyulak, papagájok és más egzotikus állatok válogatottan szép példányaiban gyönyörködhetünk, fogalmazott az alpolgármester.

A folytatásban Szász Ferenc, az egyesület elnöke és Tóth Csaba Csongor alelnök az 50. évforduló alkalmából díszoklevéllel köszönte meg Rákosmente Önkormányzatának, Horváth Tamás polgármesternek és dr. Füzesi Péter alpolgármesternek, hogy hosszú évek óta támogatják az egyesület munkáját.

Szuttor Mihály, a kisállattenyésztők titkára elmondta, ötven évvel ezelőtt tizenegy lelkes galambász hozta létre az egyesületet, az alapító tagokból mára csak ő maradt. Napjainkban 70 tenyésztő részvételével kimagasló nemzetközi és országos eredményekkel büszkélkedhetnek. A helyi és országos kiállításokon kívül ismeretterjesztő előadásokat, röpversenyeket is tartanak, valamint számos hazai és külhoni kiránduláson vesznek részt az egyesület tagjai. Fontosnak tartják, hogy a kerület óvodásai és kisiskolásai is minél közelebbről megismerjék a kisállatokat, ezért rajz- és plakátkészítési versenyt is hirdetnek számukra. A jubileumi kiállítással egyúttal szeretnék felhívni a családok figyelmét a Magyarországon honos kis állatfajtákra, mely méltán reprezentálja a nemzeti kulturális örökség részét.


Vissza
Naptár
2020 február
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29