Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Szociálpolitikai kerekasztal beszélgetés Rákosmentén

2019. november 28.   |   MédiatárMédiatár
Rákosmente Önkormányzata 2019. november 28-án a helyi civil szervezetek, kerületi egyházak és szociális alapítványok részvételével szociálpolitikai kerekasztal beszélgetést tartott a Polgármesteri Hivatalban.

Az eseményen dr. Füzesi Péter alpolgármester köszöntötte a megjelenteket és ismertette a program napirendi pontjait. Beszédében a városvezető elmondta, a 2019. évre vonatkozó célkitűzések a tervek szerint megvalósultak, a rendezvényeket nagy érdeklődés kísérte, a fogyatékossággal élő emberek elfogadottságának növelését elősegítő érzékenyítő programok létjogosultsága elengedhetetlen. Az alpolgármester köszöntőjében kitért arra is, hogy 2019. november 22-én megkezdődött az ételosztás, amely a korábbi évekhez hasonlóan a Rákosmenti Adományház Egyesület, a kerületi egyházak, civil szervezetek és az Önkormányzat közreműködésével valósulhatott meg. Dr. Füzesi Péter hozzátette, az elkövetkező időszak óriási feladatot ró a szociális szektorban dolgozókra - mint minden évben -, ugyanis a hideg beálltával még inkább figyelnünk kell embertársainkra.

A tanácskozás további részében olyan aktuális kérdések kerültek napirendi pontra, mint például a Magyar Vöröskereszt Utcai Szolgálatának beszámolója a kerületi hajléktalan ellátásról, melynek keretében a szervezet munkatársai, Kiss György és Somogyvári Jenő ismertették a résztvevőkkel, mi a teendő akkor, ha hajléktalant vagy rászoruló embert látnak az utcán és segíteni szeretnének. Ezt követte a Völgyzugolyház Alapítvány a Kacifántosokért bemutatkozása, amelyről Somlai Zsuzsanna kuratóriumi elnök nyújtott részletes információt. Beszédében elmondta, az alapítvány célja a fogyatékossággal élő gyermekek és gondozó családjaik felkarolása. Ehhez a kezdeményezéshez pedig az Önkormányzat is hozzájárult, ugyanis az alapítvány használatába adott egy Vanília utcai ingatlant, mellyel helyet biztosít a szervezet további zavartalan működéséhez. 

Végezetül a különböző észrevételek, javaslatok megvitatása következett annak érdekében, hogyan tehetnék ezt a nehéz időszakot mindenki számára biztonságossá.

Vissza
Naptár
2020 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30