Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

MEGKEZDŐDÖTT A BÖLCSŐDEI BEIRATKOZÁS

2020. május 4.

TÁJÉKOZTATÓ A 2020. ÉVI BÖLCSŐDEI FELVÉTELRŐL RÁKOSMENTÉN

A bölcsőde a családban nevelkedő 20 hetes kortól 3 éves korig, a gyermekek napközbeni ellátását, szakszerű gondozását és nevelését biztosító intézmény. Ha a gyermek a 3. évét betöltötte, de testi vagy szellemi fejlettségi szintje alapján még nem érett az óvodai nevelésre, a 4. évének betöltését követő augusztus 31-ig nevelhető és gondozható a bölcsődében.

A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata által fenntartott bölcsődékbe a 2020/2021 nevelési évre a gyermekek bölcsődei elhelyezése iránti kérelmeket

2020. május 4. - 2020. május 8.

közötti időszakban kell benyújtani a „BÖLCSŐDEI FELVÉTELI KÉRELEM” című nyomtatványon, amely letölthető a www.rakosmentibolcsodek.hu honlapról.

A bölcsődék nincsenek körzetekre osztva, ezért a szabad férőhelyek függvényében választható a család számára leginkább megfelelő. Kérjük jelöljék sorszámmal a kiválasztott bölcsődét. Célszerű több bölcsődét is megjelölni és sorszámozni tetszésük szerint. Kérjük, hogy amennyiben gyermeke sajátos nevelési igényű, feltétlenül tüntesse fel a jelentkezési lapon, hogy a megfelelő bölcsődébe irányíthassuk. A jelentkezés online történik, melyről április 15.-e után adunk bővebb tájékoztatást.

A bölcsődei ellátás iránt benyújtott kérelmek 2020. június 20-ig kerülnek elbírálásra.

A kérelmek elbírálása során az alábbi szempontokat vesszük figyelembe:

A megüresedett bölcsődei férőhelyekre elsősorban az a gyermek kerül felvételre:
a) akinek testi- lelki egészsége, testi vagy szellemi fejlődése családjában veszélyeztetett és a veszélyeztetettség tényét a kerületi gyermekjóléti központ hivatalosan igazolja,
b) akit egyedülálló vagy idős személy nevel,
c) akivel együtt a családban három vagy több gyermeket nevelnek,
d) akinek a vele közös háztartásban élő szülője (mindkét szülő) vagy törvényes képviselője igazolja, hogy napi munkaviszonyban áll, illetve nappali tagozaton tanul.

A bölcsődei felvételre irányuló kérelem, a meghirdetett beiratkozási időszakon túl, az ellátás kezdő időpontját megelőzően legfeljebb 4 hónappal előbb nyújtható be és az azonos feltételekkel rendelkező kérelmezők esetén a kérelem benyújtásának időpontja szerint történik a felvétel.

A bölcsődei felvételekről 2020. június 20-át követően, a bölcsődék bejáratánál elhelyezett hirdetményen, valamint a Rákosmenti Egyesített Bölcsődék honlapján, a www.rakosmentibolcsodek.hu oldalon tájékoztatjuk a szülőket. A felvételt nem nyert kérelmek automatikusan a Rákosmenti Egyesített Bölcsődék várólistájára kerülnek. Megüresedett férőhelyek esetében a szülőket a megadott elérhetőségeken értesítjük.

Budapest, 2020. április 06.

Bazala Gábor Balázsné s.k.
intézményvezető
Rákosmenti Egyesített Bölcsődék

Részletekről a www.rakosmente.hu weboldalon a "Bölcsődei beiratkozás Rákosmentén 2020" menüpont alatt, valamint közvetlenül az alábbi linken https://rakosmentibolcsodek.hu/felveteli/ tájékozódhatnak.


Vissza
Naptár
2021 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30