Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Tájékoztató a közterületi maszkviselés szabályairól

2020. november 20.

A kormány módosította a veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló rendeletét, ami kihat a közterületi maszkviselés szabályaira is. Rákosmentét a módosítás a következők szerint érinti. 

Hol kötelező közterületen a maszkviselés?

A 10 ezer főnél nagyobb településeken a polgármester által kijelölt közterületeken. Rákosmentén ez a kerület teljes közigazgatási területén, belterületen elhelyezkedő valamennyi közterületet és nyilvános helyet jelenti. (A belterület jellemzően a település történetileg kialakult, összefüggő, beépített, vagy beépítésre szánt területeket tartalmazó része, amelyet a helyi építési szabályzat jelöl ki.) 

Mik a kivételek? 

Sporttevékenység során, parkokban és zöldterületeken nem kötelező maszkot viselni. A kutyafuttatók használatakor viszont kötelező a maszk! 

Kiknek nem kell a közterületen maszkot viselni? 

A hatodik életévüket be nem töltött kiskorúaknak és – a legutóbbi módosítás szerint – az autizmus spektrumzavarral élő személyeknek. 

Hogyan igazolható, ha valaki autizmus spektrumzavarral él?  

Fogyatékosságügyi országos érdekvédelmi szervezet által kiállított tagsági igazolvánnyal vagy általuk kiállított olyan dokumentummal, amely igazolja a fogyatékosság fennállását. Az állapot orvosi igazolással is igazolható.


Vissza
Naptár
2021 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30