Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Fellobbant a 3. adventi láng

2019. december 16.   |   MédiatárMédiatár

„Örvendjetek mindig az Úrban, … mert az Úr immár közel van hozzánk!”

Advent harmadik vasárnapján, örömvasárnapon az Úr eljövetelének közelségét ünnepeljük.

Mielőtt Rákosmente közös adventi koszorúján, az öröm jelképeként fellobbant a 3. gyertya lángja, a kerületi kis egyházak képviselői közös imádsággal emlékeztettek a világító gyertyák számának növekedésére, az Úr eljövetelének közelségére 2019. december 14-én.

Horváth Tamás polgármester köszöntőjében arra kérte a jelenlévőket, a nagy karácsonyi rohanásban szenteljenek egy kis időt a családjukra, szeretteikre, hiszen advent harmadik vasárnapja kiemelkedik a többi közül, az örömöt szimbolizálja. A polgármester áldott, békés karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánt, majd meggyújtotta Rákosmente közös adventi koszorúján a harmadik gyertyát.

Advent harmadik hétvégéje ismét vidám hangulatban telt a Fő téren. December 13-án, Luca napján jégdiszkó várta a korcsolyázókat, a zenét, ahogy az már évek óta lenni szokott Dj Bolha szolgáltatta. Szombaton a kerületi óvodások, iskolások lepték el a színpadot, majd délután Joós Tamás Violin király és Hanga királykisasszony zenés bábelőadása szórakoztatta a gyerekeket. A közös gyertyagyújtás után tűzzsonglőrök lepték el a teret, majd Pély Barna adventi koncertje következett.

Pély Barna a hazai zenei élet egyik legizgalmasabb alakja, sikeres popdalszerző, gitáros, énekes, tanár. Az év elején jelent meg kizárólag új dalokat tartalmazó szólólemeze Blue Heart címmel. „Külföldi és hazai turnéim során nagyon sok élményt szereztem, és ezt az inspirációt használtam fel az új lemezem elkészítésénél. Az előzőhöz képest ezen az albumon jóval több a magyar nyelvű szerzemény, melyekkel lendületet akarok adni azoknak a hallgatóimnak, akik már nagyon várják tőlem, hogy az anyanyelvünkön szóljak hozzájuk. Emellett viszont belecsempésztem néhány bluesos, soulos dalt is a lemezanyagba, amik viszont angolul az igaziak. Gyerekkorom óta zenekarokban zenéltem, így soha nem volt lehetőségem megtapasztalni, mire vagyok képes egyedül a színpadon” – fogalmazott az énekes, aki ismerősként érkezett Rákosmentére, hiszen szülei most is itt élnek.

 


Vissza
Naptár
2020 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30