Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Megújult a Bokréta Lakásotthoni és Gyermekotthoni Központ XVII. kerületi telephelye

2020. augusztus 7.

2020. augusztus 7-én a délelőtti órákban Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár, Dunai Mónika országgyűlési képviselő és Czibik Norbert főigazgató-helyettes társaságában hivatalosan is felavatta a megújult Bokréta Lakásotthoni és Gyermekotthoni Központ XVII. kerületi telephelyét.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Horváth Tamás polgármester, Halász Dezső és Piláth Károly önkormányzati képviselők.

A Bokréta Lakásotthonok 10 csoporttal működnek, 96 gyermeket és fiatalt tudnak befogadni. 5 budapesti és 1 vidéki csoportjuk él családi házakban, egyenként 10-12 férőhellyel. Családi házaik Budapesten és a külső kerületek csendes kertvárosi részein, illetve Bernecebarátiban találhatók. Minden családi házukhoz tartozik egy tágas udvar, ahol pihenőrész és udvari játékok várják fiataljaikat. A szervezet mind a 7 csoportja vállalja a különleges igényű, illetve 3 csoportjuk a speciális igényű gyermekek integrált nevelését.

Kerületünkben a Szent Imre herceg utca 46. szám alatt található lakásotthon külső és belső megújuláson esett át, melyről Dunai Mónika országgyűlési képviselő beszélt a sajtó megjelent munkatársainak. Kiemelte, egy közel 100 éves épület született újjá, melyből már csak a bútorok és a berendezések hiányoznak, ezek pótlása után a jövő hét folyamán beköltözhetnek az otthon lakói. Hozzátette, Rákosmentén nagyon fontos, hogy a bölcsődéktől kezdve egészen a szociális otthonokig minden a lehető legbiztonságosabban és méltó körülmények között történhessen. Külön öröm, hogy a Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság és a Főigazgatóság a 17. kerületi épületet egy pályázat keretében felújította és egy szép, régi pompájában tündöklő épületbe költözhetnek a gyermekek - tette hozzá az országgyűlési képviselő. Dunai Mónika beszédét egy örömhírrel zárta, ugyanis elmondta, 840 millió forint állami támogatást kap a Kelet-Pesti Tankerület az X. és XVII. kerületi iskolák idei felújítására, korszerűsítésére.

Ezt követően Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár elmondta, a Bokréta Lakásotthoni és Gyermekotthoni Központ XVII. kerületi telephelyének épülete egy olyan program keretében újult meg, mely a budapesti gyermekotthonok felújítását célozza, erre tekintettel 14 helyszínen összesen 565 millió forint értékben zajlottak korszerűsítések.

Az államtitkár kiemelte, ma huszonháromezer olyan fiatal él Magyarországon, akik gyermekvédelemben nevelkednek, vagy egy olyan otthonban, mint amilyen a most felújított 17. kerületi épület is, illetve nevelőszülőknél. Fülöp Attila hozzátette, a gyermekvédelem csak akkor tud hatékonyan működni, ha ezeknek a fiataloknak segíteni tudunk és hozzáadunk az életükhöz, mert így, amikor kikerülnek az otthonokból, megállják a helyüket az életben. Ez azonban közös összefogás eredményeként jöhet csak létre – tette hozzá az államtitkár.

A megújult Lakásotthon avató ünnepsége kötetlen beszélgetéssel és vendéglátással zárult.


Vissza
Naptár
2020 szeptember
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30