Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Megújult a Ferihegyi úti Tanuszoda

2010. szeptember 27.   |   MédiatárMédiatár
2010. szeptember 28-án ünnepélyes keretek között adta át Rákosmente Önkormányzata a Gyurkovics Tibor Általános Iskola tagintézményként működő felújított Tanuszodát. A Rákosmente-Fürdő Kft. 11 millió 600 ezer forint értékű beruházása a Kft. és az Önkormányzat között létrejött szerződés eredménye, amelynek alapfeltétele volt a Tanuszoda teljes körű felújítása.

2010 januárjában a Ferihegyi úti Tanuszoda a Gyurkovics Tibor Általános Iskola felügyelete alá került. Az uszoda átvizsgálásakor számos hiányosságot állapítottak meg, javítások szükségességét észlelték. A Rákosmente-Fürdő Kft.-vel az Újlak utcai uszoda kapcsán korábban kötött üzemeltetési szerződésében Rákosmente Önkormányzata feltételként szabta a Ferihegyi úti Tanuszoda felújítását, így e szerződés biztosított fedezetet a fejlesztések megvalósítására. Mindezek alapján a Ferihegyi úti Tanuszoda felújítását a Rákosmente-Fürdő Kft. végezte el 11 millió 600 ezer forint értékben.
A felújítás során megtörtént a szellőztető rendszer, központi fűtőegységek, ventillátorok cseréje és korszerűsítése hangtompító beépítésével. Az épület is megújult, kifestették, leburkolták a várakozóteret, az öltözőket és a WC-ket, lemázolták a csővezetékeket és nyílászárókat is. A bejárati ajtót kicserélték, valamint új padokat vásároltak az előtérbe. A létesítmény biztonságát fokozza, hogy a vegyszerszabályozó rendszer az épületen kívülre került, a vízforgató berendezést felújították.
Riz Levente polgármester kiemelte, a korábbi hétszázzal szemben megújult uszodában ezer gyerek sajátíthatja el az úszás tudományát.
Részt vett az átadáson Hajdú István, a Rákosmente-Fürdő Kft. vezetője is, valamit Fohsz Tivadar és Horváth Tamás alpolgármesterek, Derzbach Istvánné, dr. Fenke Ferenc és Kiss Lajos önkormányzati képviselők.

A Ferihegyi úti tanuszodában 2010 szeptemberétől két szakoktató dolgozik, ami lehetővé teszi, hogy az iskolások számára kötelezően előírt tanóra mellett, már a nagycsoportos óvodások is hozzászokjanak a vízhez, megtanulják az úszás alapjait, és megismerjék a mozgás örömét. Rákosmente Önkormányzata, mint a Tanuszoda fenntartója és üzemeltetője a kerületben élő, úszásoktatásban részesülő gyermekek számára több térítésmentes órát biztosít. Mostantól minden nagycsoportos óvodás évi 10 óra térítésmentes oktatásban részesül, a sajátos nevelési igényű oktatást biztosító iskolák gyermekei kötelező évi 20 óráján felül gyermekenként plusz 5 óra, valamint a korábban kizárólag a 3-4. osztályosok számára előirányzott évi 20 óra térítésmentes oktatás a 2. osztálytól biztosított. 


Vissza
Naptár
2021 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30