Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Megújul Rákoscsaba központja

2017. március 28.

Rákoskeresztúr után a külső városrészekben folytatódik tovább a városrehabilitáció. Az idén 950 éves Rákoscsabán, az úgynevezett Litera tér program keretében zöldfelület korszerűsítés és egy közösségi tér kialakítása valósul meg.

A pályázat keretében a rozoga pavilonok, a sok beton helyén új interaktív közösségi tér, WiFi könyv- és zenetár létesül, ahol ingyenesen lehet online kiadványokat olvasni és zeneszámokat hallgatni. Ezek mellett egy Weöres Sándor gyermekverseit felidéző játszótér is épül. A találkozóhely és a szomszédos ABC forgalmának kiszolgálása érdekében az áruház mellett 16 férőhelyes parkoló készül, ugyanitt kerékpártárolók is létesülnek. Az ABC épületét tulajdonosa felújítja. A tér másik oldalán, a rákoscsabai katolikus templom mellett pihenőpark létesül, ahol helyet kap az itt házasságot kötött Jókai Mór és Laborfalvi Róza emlékoszlopa. A kilátogatók kényelmét 71 darab kihelyezett ülőalkalmatosság szolgálja majd, hulladékgyűjtőkkel és kerékpártámaszokkal egyetemben.

A park gondozására automata öntöző hálózatot alakítanak ki. A Péceli út melletti balesetveszélyes járda megszűnik, helyette a gyalogos kitaposás mentén új járdaburkolat épül. Visszakerül eredeti talapzatára az 1936-ban átadott trianoni országzászló, a területen új köz- és díszvilágítási hálózat létesül. A parkolási helyzet rendezése érdekében a Péceli út déli oldalán, a 199-205. közötti ingatlanok előtt egy szervizutat és – hozzá csatlakozva – egy 13 férőhelyes parkolót, valamint kerékpártárolókat alakítanak ki. Befejeződik a Péceli út 190. szám alatti orvosi rendelőintézet teljes külső és belső felújítása. A Litera-tér – multifunkcionális közösségi felület kialakítása Rákoscsaba régi piacterén és környezetében című projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.
A munkálatok várhatóan 2017. július végéig lezárulnak. 

 

 

 

 

 


Vissza
Naptár
2018 április
H K Sz Cs P Sz V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30