Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Wass Albert emléknap

2017. február 20.   |   MédiatárMédiatár
Rákosmente Önkormányzata február 17-én, a kilencedik alkalommal megrendezésre került Wass Albert emléknapon tisztelgett a tizenkilenc évvel ezelőtt, 1998. február 17-én elhunyt erdélyi magyar író, költő, irodalmunk kiemelkedő alakjának emléke előtt a Vigyázó Sándor Művelődési Ház szervezésében.

A rákoskerti Wass Albert szobornál – Bedey Gábor szobrászművész alkotásánál - Maczkó Mária, eMeRTon-, Prima- és Magyar Örökség díjas népdalénekes válogatott mezőségi népdalokat énekelt, majd az emlékműnél virágot helyezett el Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Riz Levente polgármester, Fohsz Tivadar és Horváth Tamás alpolgármesterek, Hatvani Zoltán, Szabó Tiborné és Virág Mihály képviselők, Simó József, a Czegei Wass Alapítvány elnöke, valamint Szelepcsényi Sándor, a Rákoskerti Polgári Kör elnöke.

Az emléknap a szabadtéri megemlékezés után a Rákoskerti Művelődési Házban Wass Albert szellemi örökségét megidéző ünnepi műsorral folytatódott. Dr. Medvigy Endre irodalomkutató beszédében emlékeztetett arra, hogy Magyarországon csak halála után fedezték fel Wass Albertet, mint az erdélyi magyar irodalom kiemelkedő alakját. A funtineli boszorkány című művét az olvasók a legnépszerűbb 12 magyar regény közé választották, az 50 legnépszerűbb magyar regény között pedig további két műve is szerepel, az Adjátok vissza a hegyeimet!, valamint a Kard és kasza, amelyben több generáción keresztül tekinti át a magyar történelmet.

A Wass Albert tiszteletére rendezett ünnepi műsor a Kormorán Memory Band „Adjátok vissza a hegyeimet!” című akusztikus koncerttel zárult, közreműködött Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas érdemes művész, valamint Margit József, Jenei Szilveszter, Kolbe Gábor, Molnár Angéla és Dulai Zoltán..

Az eseményt támogatta: Rákosmente Önkormányzata, Riz Levente polgármester, Fohsz Tivadar alpolgármester, dr. Fenke Ferenc, dr. Füzesi Péter, Hatvani Zoltán és Virág Mihály képviselők.

Vissza
Naptár
2018 május
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31