Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Lakossági fórumot tartottak Rákoshegyen

2020. február 28.   |   MédiatárMédiatár

Kerületrészi fórumot rendeztek 2020. február 27-én Rákoshegyen a Közösségi Házban.
Köszöntőjében Horváth Tamás polgármester emlékezett, választási ígérete volt, hogy valódi párbeszéd alakuljon ki a választópolgárok, illetve az Önkormányzat vezetői között. Ennek a párbeszédnek a kezdete a rákoshegyi kerületrészi fórum. Ezt fogják majd követni a rákoskerti, a rákoscsabai, a rákosligeti, a rákoskeresztúri kerületrészi fórumok. A városvezető hangsúlyozta, folyamatos párbeszédet kíván kialakítani az itt lakókkal az őket érintő gondokról, problémákról, megoldandó feladatokról.

Horváth Tamás összefoglalójában áttekintette a közelmúltban történt rákoshegyi fejlesztéseket, így kiemelte a Ferihegyi út meghosszabbítását, szót ejtett többek között a belterületi földutak szilárd burkolattal történő ellátásáról, az útfelújításokról, a járdaépítésekről, a tömegközlekedés területén tett intézkedésekről, a vízvezeték kiépítéséről.

A megjelent polgárok ezt követően feltehették kérdéseiket, majd Kalocsainé Rásztóczky Magdolna zajvédelmi szaktanácsadó a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér által okozott zajterhelés kapcsán tett önkormányzati lépéseket foglalta össze. Kiemelte a tavaly az önkormányzat kezdeményezésére, közjegyző által kirendelt igazságügyi szakértő által végzett zajmérést, melynek eredményeként a szakértő szakvéleményében kifejtette, hogy tartós pályazár idején jelentősen, határérték felettire megnövekszik a zajterhelés. Ennek az igazságügyi szakvéleménynek az alapján polgári peres eljárás kezdődött, célja sérelemdíj megfizetése a szükségtelen zavarás miatt. A perköltségeket az Önkormányzat fizeti. Amennyiben sikerrel zárul az eljárás, akkor újabb perek indíthatók.
Elhangzott, hogy Rákosmente Önkormányzata nem ért egyet azzal, hogy a zajmérést a reptér üzembentartója végezi. A kerület vezetése ennek orvoslására vonatkozó javaslatot is tett az IT miniszter felé. A 176/1997. (X.11.) Kormányrendelet értelmében pedig, összefogva a többi érintett önkormányzattal, kezdeményezhető a zajgátló védőövezet újbóli kijelölése is.
Rákosmente Önkormányzata az elmúlt években és a jövőben is, a rendelkezésére álló jogi kereteken belül, minden lehetséges eszközzel a lakosok érdekeit képviseli. Végső cél a rákoshegyi pályavég forgalmának megszüntetése, a 2004 előtti állapot visszaállítása.
A fórumot megtisztelték jelenlétükkel dr. Bakos András alpolgármester, Dr. Bényi Zsolt, Szabó Tiborné, valamint Vaskó Mária önkormányzati képviselők is.
A következő lakossági fórumot 2020. március 19-én a Rákoskerti Művelődési Házban tartják, ahová minden érdeklődő rákoskerti polgárt szeretettel várnak!


Vissza
Naptár
2020 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30