Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Egy igazi lokálpatrióta, Simon Gyula érdemelte ki 2018-ban a Rákoscsaba-Újtelepért Díjat

2018. december 1.   |   MédiatárMédiatár

Rákosmente Önkormányzatának Képviselő-testülete 2018-ban Simon Gyulának, a Rákoscsaba-Újtelepért Egyesület elnökének adományozta a Rákoscsaba-Újtelepért Díjat – a Budai Tibor grafikusművész által készített díszoklevelet és Kiss György szobrászművész bronz emlékplakett alkotását –, kifejezve elismerését a díjazott felé, amiért példamutatásával, munkásságával hozzájárult a városrész szellemi és anyagi gyarapodásához.
A Diadal Úti Általános Iskolában 2018. november 30-án megtartott díjátadó ünnepségen Horváth Tamás alpolgármester méltatásában elhangzott, Simon Gyula 1962 óta él Rákoscsaba-Újtelepen családjával. Gépészmérnökként alapító tagja a 25 évvel ezelőtt megalakult Városi Tömegközlekedési és Történeti Egyesületnek, ahol kiemelt feladatának tekinti a muzeális járművek megmentését, helyreállítását. Tagja a Közlekedéstudományi Egyesületnek.
2005 óta elnöke a Rákoscsaba-Újtelepért Egyesületnek, ahol mai napig elhivatottsággal szervezi és koordinálja a közösségi munkákat, minek köszönhetően új játszóterek jöttek létre, ápolják a régi temetőt. Vezetésével az egyesület igen jó kapcsolatot ápol a Diadal Úti Általános Iskolával, ahol közösen rajz és kerékpáros versenyeket rendeznek, támogatják az iskolában működő vívásoktatást.  Simon Gyula kiemelt feladatának tekinti a helytörténeti anyagok gyűjtését, fontos számára a környezet védelme, különös tekintettel a Naplás-bányára. A helyi civil klubok tevékenységét pályázat megírásával segíti és szívén viseli a fiatalok nevelését.
Simon Gyula Rákoscsaba-Újtelepen minden utcát jól ismer, ezért évekkel ezelőtt elhatározta, hogy gyalog végig járja a kerület minden utcáját. Mindenkit arra biztatott, ebben a rohanó világban néha szakítsanak időt arra, hogy elmenjenek sétálni, ismerkedni Rákosmente különböző városrészeivel, utcáival, amelyek igen sok szépséget, értéket rejtenek.
A Borbély Műhely ünnepi jazz koncertje után Rózsahegyi Péter önkormányzati képviselő mondott pohárköszöntőt.


Vissza
Naptár
2020 február
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29