Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Segítségnyújtás Rákosmente polgárainak

2020. május 4.   |   MédiatárMédiatár

Az elmúlt héten a Rákosmenti Életfa Humán Segítő Szolgálat munkatársai, ügyfeleikkel közösen, sok-sok online beszélgetéssel, emlékek felidézésével, versekkel és énekkel készültek május első vasárnapjára, melynek keretében online tanították meg a szervezet dolgozói a papír szívek hajtogatását, a család- és gyermekjóléti központ munkatársai tanácsokkal segítették a kamaszkorúakat, a szervezet klubvezetői pedig Anyák napján a Lord együttes „Anyám” című dalával tették különlegesebbé az ünnepet.

A szolgálat dolgozói örömmel tapasztalják, hogy a klubtagok fegyelmezetten betartják a javaslatokat, többnyire otthon vannak - tornáznak, kertészkednek - és napi szinten örömmel várják a telefonos és online megkereséseiket.

A házi segítségnyújtás területén 124 főt láttak el a kollégák, közülük 83 főt rendszeresen ápolnak, az elmúlt héten pedig 160 alkalommal jártak idős gondozottaiknál. Szociális segítést, mint takarítást, bevásárlást, gyógyszerkiváltást, mosogatást, 117 alkalommal, személyi gondozást 528 esetben biztosítottak. A szervezet gépkocsivezető munkatársai több, mint 1650 adag ebédet szállítottak ki a múlt hét folyamán.

Az intézmény munkatársai 160 klubtaggal és a közösségi ellátás 51 ügyfelével telefonon és online tartották a kapcsolatot egyéni életvezetési készségfejlesztés, problémaelemzés, kríziselhárítás, akut egyéni problémák rendezése érdekében. Rajtuk kívül 350 telefonos segítségnyújtást, tanácsadást biztosítottak és 57 esetben végeztek idős ügyfelek számára bevásárlást, gyógyszerkiváltást és díjbefizetést.

A támogatás az elmúlt héten sem maradt el, ugyanis Horváth Tamás polgármester védőfelszereléseket - gumikesztyűt, maszkot, arcpajzsot, eldobható védőköpenyt - ajándékozott az Életfa munkatársainak. Emellett Rákosmente Önkormányzatának támogatásával 12 adag meleg ebédet osztottak ki múlt héten. Az Adományház Egyesület edényekkel, evőeszközökkel és tartós élelmiszerrel segítette ügyfeleiket, valamint az önkéntesek bevásárlásokkal, ügyintézéssel könnyítették a kerületi szépkorúak életét. Emellett a szervezet nagyon jó szakmai kapcsolatot ápol a Kék Vonal Alapítvány munkatársaival is, akiktől sok segítséget és támogatást kapnak az Életfa dolgozói. A Kék Vonal Alapítvány kollégái a nap 24 órájában telefonos segítséget nyújtanak problémákkal küzdő gyerekek, fiatalok és az értük aggódó felnőttek számára a 116-111-es, ingyenesen hívható telefonszámon. 

Ezen kívül idősek és fiatalok egyaránt hálásan jelezték a szervezet felé, hogy feltöltődést hozott életükbe a MégEgyKör zenekar majálispótló karanténkoncertje.

Mindeközben, az elmúlt héten, Rákosmente Önkormányzatának munkatársai is aktívan részt vettek az időskorú kerületi lakosaink számára történő segítségnyújtásban. Kollégáink több, mint 200 telefonhívást bonyolítottak le, melyek ezúttal is a bevásárlásra, gyógyszerkiváltásra, csekkbefizetésre, valamint a levélfeladásra irányultak. Emellett pedig adományok kiszállításával is hozzájárultak a segítségre szorulók támogatásához.


Vissza
Naptár
2021 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30