Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Második adventi gyertyagyújtás

2019. december 9.   |   MédiatárMédiatár

Advent második hétvégéjén is sokan kilátogattak a Fő téren lévő karácsonyi vásárba, ahol kerületi egyházi vezetők ünnepi gondolatai, gyertyagyújtás, koncertek, óvodai és iskolai csoportok ünnepi műsora, tűzoltó autó és jégpálya várta mindazokat, akik együtt akarták átélni a várakozás meghitt pillanatait.

Szombaton a Hétszínvirág, a Mézeskalács, a Csicsergő és a Hófehérke Óvoda gyermekei, valamint a Rákoscsabai Jókai Mór Református Általános Iskola, a Czimra Gyula Általános Iskola és a Sugárúti Általános Iskola diákjai a karácsonyi ünnepkör – lucázás, betlehemi csillagok, adventi ráhangolódás – meghitt hangulatát varázsolták a színpadra. A délután kilátogató családoknak az ünnepre hangolódást a Katáng zenekar gyermekeknek írt bensőséges hangulatú dalai, meséi és magyar költők megzenésített versei biztosították.

A kerületi egyházak képviselői ünnepi gondolataikban arra hívták fel a jelenlévők figyelmét, az adventi időszakban ne csak szeretteinkre és barátainkra, de az ismeretlen, magányos embertársainkra is figyeljünk, segítsük őket.  Rákosmente adventi koszorúján a második gyertya lángját dr. Bakos András alpolgármester gyújtotta meg.

Az esti nagykoncerten Varga Miklósnak tapsolhatott a közönség. A rocklegenda meglepetésvendégként elhozta fiát, Varga Szabolcsot, aki édesapja nyomdokaiba lépve, szintén az énekesi pályát választotta. A koncert az elmaradhatatlan slágerrel, az Európával ért véget, amit apa és fia együtt énekelt el Rákosmente közönségével.


Vissza
Naptár
2020 szeptember
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30