Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Polgármesteri közlemény a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről

2020. március 15.

A koronavírus terjedése miatt kialakult veszélyhelyzetre, valamint a kormány által kihirdetett intézkedésekre tekintettel – a mai szakmai egyeztetéseket követően – Rákosmente Önkormányzata nevében az alábbi rendkívüli intézkedéseket rendelem el:

Gyermekeink védelmében
• 2020. március 16-17-én óvodáink és bölcsődéink normál működési rendben folytatják tevékenységüket annak érdekében, hogy gyermeke felügyeletéről mindenki körültekintően gondoskodni tudjon. Ugyanakkor kérem Önöket, hogy akinek erre lehetősége van, már március 16-ától ne vigye gyermekét az intézménybe.
• 2020. március 18-ától kezdődően határozatlan ideig rendkívüli szünetet rendelek el a rákosmenti óvodákban és bölcsődékben, amelyeknek a további működése szigorúan ügyeleti rendszerben történik, különös tekintettel a koronavírus elleni hatékony védekezésben közreműködő (egészségügyi, rendvédelmi, honvédelmi stb.) munkatársakra.
• A most következő héten óvodáink és bölcsődéink még biztosítanak ügyeletet, ezt követően – a tapasztalatok függvényében (létszám stb.) – hozzuk meg a szükséges döntéseket.
• A működésből adódó technikai kérdésekről és az új ügyeleti rendről a szülők az óvoda- és bölcsődevezetőktől kapnak tájékoztatást.
• Március 16-17-én a gyermek távollétét nem kell igazolnia a szülőnek.
• Az egyházi, alapítványi, valamint a magánóvodák és -bölcsődék esetében – a jogszabályok figyelembevételével – a fenntartó dönt a nyitvatartásról, illetve az ügyeleti rendről.
• Kérem Önöket, hogy a közterületi játszóterek használatától tartózkodjanak, azokat kizárólag saját felelősségükre vehetik igénybe.

Közétkeztetés
Iskolák
• Március 17-től az iskolákban – az igényfelmérést követően – fóliázott egytálételt biztosítunk a diákoknak, amely az intézményben vehető át. Ennek módjáról az iskola tájékoztatja Önöket.
Óvodák és bölcsődék
• Március 16-17-én az étkeztetés a megszokott módon történik, ezt követően csak az ügyeleti rendszerben érintett gyermekeknek biztosítjuk a napi étkezést.
• Az étkezések igénybevételével kapcsolatosan kérem Önöket, hogy a szokásos módon járjanak el (lemondás), a befizetett étkezési és gondozási díjat Rákosmente Önkormányzata jóváírja.

 

Önkormányzati piac
A piac nyitvatartása változatlan, a közellátás biztosítása érdekében a megszokott rendben, folyamatosan működik. Idősebb polgártársainknak javasoljuk, hogy lehetőség szerint ne látogassák a piacot!

Az idősek védelmében
• Fontos, hogy egészségük megőrzése érdekében az idős emberek maradjanak otthon!
• A kerületi gondozási központok és idősklubok hétfőn még – átmenetileg – nyitva vannak, ám keddtől bezárnak. Önkormányzatunk természetesen továbbra is biztosítja otthonukban azoknak az időseknek az étkeztetését, akik korábban ebben részesültek.
• A szociális és a nyugdíjas ellátásban részt vevőknek – igényfelmérés alapján –minden szükséges segítséget biztosítunk.
• Mindemellett arra szeretnék kérni minden jó szándékú kerületi polgárt, hogy segítse a környezetében élő idős embert!

Ügyintézés
• Március 16-tól a hivatalban a személyes ügyintézés megszűnik. Iratátadás kizárólag sürgős és halaszthatatlan ügyben a Polgármesteri Hivatal földszinti ügyfélszolgálati irodájában lehetséges. A kapcsolattartás az elkövetkezendőkben elektronikus úton vagy telefonon történik.
• Bejelentéseiket, panaszaikat, észrevételeiket továbbra is az onkormanyzat@rakosmente.hu címen, illetve a 06-80/217-217 zöldszámon tehetik meg. Az online intézhető ügyekről a http://www.rakosmente.hu/Ugyintezes/elugy_tajek.aspx weboldalunkon tájékozód-hatnak.

Sport és kulturális intézmények
• Az Újlak utcai uszoda, a Tanuszoda, valamint az önkormányzati sportlétesítmények március 16-tól határozatlan ideig bezárnak. A sportegyesületek vezetőit arra kérem, hogy a hivatalos utasítások figyelembevételével rendelkezzenek a további működésükről.
• A Vigyázó Sándor Művelődési Központot és tagintézményeit határozatlan ideig zárva tartjuk. Az előírásoknak eleget téve valamennyi kerületi, önkormányzati szervezésű program elmarad.

Végezetül arról szeretném Önöket tájékoztatni, hogy mindazok, akik élethelyzetük okán, illetve a koronavírussal összefüggésben segítségre szorulnak, a következő telefonszámokat hívhatják fel: 06-1 253/3360 vagy 06-20 548/0811.

Kérem, továbbra is kísérjék figyelemmel honlapunkat és Facebook-oldalunkat, az elkövetkezendőkben is folyamatosan tájékoztatjuk Önöket!

Legyünk figyelemmel egymás iránt, vigyázzunk egymásra!

Budapest-Rákosmente, 2020. március 15.

 

Horváth Tamás
polgármester

Polgármesteri tájékoztatás 2020 03 15-1-converted

Polgármesteri tájékoztatás 2020 03 15-2-converted


Vissza
Naptár
2021 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30