Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Két éve a helyi vállalkozások támogatásáért – születésnapját ünnepelte a Rákosmenti Vállalkozásfejlesztési Iroda

2019. október 10.   |   MédiatárMédiatár
Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének döntése alapján, a Vigyázó Sándor Művelődési Ház hetedik tagintézményeként 2017. október 9-én megkezdte munkáját a Rákosmenti Vállalkozásfejlesztési Iroda a Pesti út 80. szám alatt. 

Az RV17 2019. október 9-én ünnepelte fennállásának második születésnapját, mely alkalomból nyílt nap várta az érdeklődőket. A megnyitó rendezvényen Klein Marianna, az iroda vezetője köszöntötte a megjelenteket majd hozzátette, az intézmény célja elsősorban a kerületben működő és az újonnan induló vállalkozások munkájának támogatása, segítése és problémáik kezelése volt. Elmondta továbbá, két évvel ezelőtt egy olyan alapcsomaggal készültek az idelátogatók számára, amely már akkor is egy komplex szolgáltatás volt, hiszen az úgynevezett „coworking” iroda mellett ez 12 munkaállomást jelentett. Az irodavezető kiemelte az egyéni tanácsadást, amely azóta is töretlen népszerűségnek örvend, hiszen nagyon sokan igénylik a jogi vagy akár a marketing tanácsadást, de az adótanácsadást is sokan választják, mellyel a vállalkozók napi munkáját segítik. További szolgáltatásként kínálja az iroda és havonta működtetik az Üzleti Klubbot, mely egy aktuális téma köré épített kérdéskör feldolgozását és az aktuális problémák kötetlen formában történő megbeszélését szolgálja. Hozzátette a speciális célcsoportok számára is igyekeznek különböző tréningeket és workshopokat kínálni, ugyanis ezek a programok teszik unikálissá a Rákosmenti Vállakozásfejlesztési Irodát, hiszen az elmúlt két évben arra törekedtek, hogy az alapszolgáltatások mellett felmerülő igényeket is kielégítsék. 

Ezt követően Horváth Tamás alpolgármester kapott szót, aki gratulált a kétéves születésnap alkalmából. Köszöntőjében kiemelte, 3 évvel ezelőtt fogant meg az iroda gondolata és gyakorlatilag a nulláról épült fel. A városvezető hangsúlyozta, egyre többen megkedvelték és látogatják az irodát, mely többek között lehetőséget nyújt komoly kapcsolatok kialakítására a vállalkozók között. Hozzátette, külön öröm számára, hogy a „coworking-ek” is folyamatos teltházzal működnek, majd beszédét az iroda dolgozóinak kinyilvánított köszönetével zárta, további eredményes és sikeres éveket kívánva.

A délután folyamán Klein Marianna irodavezető szót ejtett egy új szolgáltatás megjelenéséről is, mely a tegnapi nyílt napon debütált először, a Kapcsolatépítő Vállakozói Klub. Ennek célja, hogy bizonyos időközönként találkozzanak a hasonló érdeklődési körrel, problémákkal küszködő látogatók, vagy akik csak egyszerűen azonos irányultságú kerületi lakosokkal, vagy az iroda tanácsadóival szeretnének beszélgetni. A diskurzus az iroda egyik berendezett termében kapott helyet, ahol kötetlenül kávé és péksütemény mellett egy moderált beszélgetés vette kezdetét a helyi vállalkozók között, mely remek találkozási alkalom lehet a jövőben is.

Az intézmény nyílt napján 19.00 óráig ingyenes programok várták az érdeklődőket.

Vissza
Naptár
2021 január
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31