Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

"Azért jöttünk össze, hogy ne legyünk széjjel."

2017. április 10.   |   MédiatárMédiatár

Április 8-án délután rendhagyó születésnapi ünnepséget tartottak az Ascher Oszkár Színház alapítójának, kerületünk magyar és angol tanárának, Szeifnerné Csetényi Anikónak tiszteletére a Rákoskerti Művelődési Házban. Születésnapi ünnepség, mert nem a halálának évfordulóján szerettek volna emlékezni Anikó nénire, hiszen ő ma is jelen van családjával, tanítványaival, ismerőseivel. Az ünnepi délutánt Kerti Tünde, „az Ascher” tagja vezette fel Anikó néni egyik legendás elszólásával: „Azért jöttünk össze, hogy ne legyünk széjjel.” Majd Dunai Mónika országgyűlési képviselő beszélt arról, hogy az Ascher igazából egy második családja volt Anikó néninek és második családja mindenkinek, aki valaha tagja volt és lesz. Riz Levente polgármester személyes kötődéséről beszélt, hiszen a gimnáziumi évei alatt Anikó néni volt az angol tanára, amely szerinte megalapozta az angol nyelvhez való jó viszonyát. Ritka kincs a kerületnek egy ilyen pedagógus és egy ilyen színház, melyet alapított. Rákosmente polgármestere egy meglepetéssel is készült, hiszen 2005-ben Anikó néni kérte fel egyik versének megzenésítésére, melyet hosszas keresgélés után a polgármester úr megtalált. Ezt a verset hallgathatták meg az egybegyűltek.
Tímár Tibor, az Ascher Oszkár Színház művészeti vezetője, 3 személyes történetet mesélt el Anikó néni és az ő kapcsolatáról, majd a tanárnő lánya, Szeifner Judit olvasott fel családi történeteket. Az ünnepelt kedvenc versét (Milarepa halála) Horváth Réka, az unokája szavalta el, majd Csányi S. Csaba egy humoros összeállítást adott elő.
A köszöntések után a résztvevők megtekinthettek egy interaktív kiállítást és egy rövidfilmet az ünnepeltről, valamint Fohsz Tivadar alpolgármester pohárköszöntője után, Anikó néni kedvenc ételeit tálalták fel az emlékezőknek.


Vissza
Naptár
2018 május
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31