Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Összekötjük a Cinkotai utat és a Keresztúri utat – a fejlesztést 1,1 milliárd forinttal támogatja a Fővárosi Önkormányzat

2019. március 27.   |   MédiatárMédiatár

A Rákoshegyet tehermentesítő új Ferihegyi út megépítése után hamarosan kezdődhet a következő fontos XVII. kerületi elkerülő út kialakítása.
A Vidor utca meghosszabbításával összekötjük a Keresztúri utat és a Cinkotai utat. Ezzel csökkenteni fogjuk az M0 körgyűrű felé tartó kamion- és személyi autóforgalmat a Pesti úton, tehermentesítve Rákoskeresztúrt, a városközpontot. A fejlesztés eredményeként Budapest belső kerületeinek elérése gyorsabbá válik, javul Rákosliget és Rákoscsaba-Újtelep közúti megközelíthetősége.

Rákosmente Önkormányzata a projekt kapcsán az elmúlt két évben elvégezte és finanszírozta az előkészítés teendőit és költségeit. Több mint 100 db ingatlan 150 magántulajdonosát kutattuk fel, megvásároltuk vagy kisajátítottuk az útépítéshez szükséges földterületeket, elkészítettük az útépítési terveket, májusban meglesz a jogerős építési engedély.
Kezdeményeztem – mivel az új útszakasz budapesti gyűjtőút lesz – hogy a Fővárosi Önkormányzat finanszírozza a kivitelezési munkák költségét. Ennek nyomán a Fővárosi Közgyűlés mai ülésén egyhangú határozatban kimondta: 1,1 milliárd forintot biztosít a beruházásra.
A Rákosmente javát szolgáló fontos fejlesztés kapcsán köszönöm Tarlós István főpolgármester pozitív, támogató hozzáállását!

Az építkezés a közbeszerzési eljárások időigényétől függően várhatóan 2019 nyarán kezdődik.

A műszaki tartalomról.

Az új útpályát 1150 méter hosszúságban építjük ki, 7 méter burkolatszélességgel, kétoldali stabilizált 1,25 méter széles padkával, valamint kétoldali szikkasztó árokkal. Felújítjuk a Vidor utca meglévő aszfaltos szakaszának burkolatát is, 530 méter hosszúságban.

A Rákos-patak feletti híd jelenleg egyirányú forgalom lebonyolítására alkalmas, ezért annak egy forgalmi sávval történő szélesítésére is sor kerül, valamint a hídon a gyalogos- és kerékpáros közlekedés részére járdát építünk.

A Vidor utca bekötése a Keresztúri útba a Keresztúri út – Határmalom utcai csomópont átépítését vonja maga után. A Vidor utca felé irányuló forgalom számára egy kanyarodó sávot biztosítunk, az útpálya szélesítésével. A csomópontban jelzőlámpás forgalomirányítást alakítunk ki, 3 ágán – nyugati, déli és keleti ág - kijelölt gyalogátkelőhely is lesz.

Az új elkerülő út a Cinkotai úti csomópontot is érinti. A Vidor utcára fordulókat kanyarodó sáv fogja segíteni. A csomópont mindegyik ágán gyalogátkelőhely létesül, így az autóbusz megállóhelyek megközelítése biztonságosabbá válik. Ez a csomópont is jelzőlámpás irányítást fog kapni.

Forrás: Riz Levente polgármester Facebook oldala


Vissza
Naptár
2019 szeptember
H K Sz Cs P Sz V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30