Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

XVII. kerületi főútvonalak felújítása 2019-ben!

2019. február 28.

Ahogy előző, “útépítős” posztomban ígértem, az alábbiakban részletes tájékoztatást adok az idén megújuló rákosmenti főútvonalakról. Budapesti viszonylatban is kiemelkedő nagyságrendű fejlesztési csomagot sikerült összerakni, az egész kerületet átfogó, hasznos projektek startolnak rövidesen városrészünkben a Fővárosi Önkormányzat jóvoltából: 2019 tavaszán kezdődik a Bélatelepi, Cinkotai, Bártfai, Lemberg, Újlak, Széchenyi, Borsó utcák, nyáron pedig a Zrínyi út teljes felújítása. Megvalósul a Pesti út-Vecsey Ferenc találkozásánál az új gyalogátkelőhely kialakítása és a buszmegállók áthelyezése.

XVII. – XVIII. kerület, Bélatelepi út és Csévéző utca (Baross utca – Gyömrői út között)

Megtörténik az útburkolat korszerűsítése 2,7 km hosszúságban a Baross utcától a Gyömrői útig. A fejlesztés során újjáépül az útpálya a szegélyekkel együtt, továbbá a csatlakozó járdák.
A területen kilenc buszmegálló található. A buszmegállók erősített pályaszerkezetet, új peronokat kapnak. Az útfelújítással egyidejűleg megoldódnak a csapadékvíz-elvezetési problémák. A Lőrinci úttól a XVIII. kerület irányába az út jobb oldalán burkolt járda épül a buszmegállóig, a biztonságos megközelítés érdekében.
A kivitelezés időtartama 2019. április 1-jétől kezdődően 3 hónap.

XVII. kerület, Zrínyi utca (Péceli út– városhatár)

A felújítás a Péceli út és városhatár közötti szakaszon valósul meg, közel 3,6 km hosszúságban. Újjáépül az útpálya, a hozzá kapcsolódó vízelvezetés, a buszmegálló peronok, kapubehajtók.
A Pesti út – Zrínyi út csomópontban új balra kanyarodó sávot alakítanak ki, a Rózsaszál utcai kereszteződésben gyalogos átkelőhely létesül.
Az esővíz-gondok kezelése érdekében csapadékcsatorna épül összesen 382 méter hosszúságban a Péceli úti csomópontban és a Pesti úti csomópontban, az út mentén új burkolt vízelvezető árkokat alakítanak ki.

A projekt építési tervei elkészültek, minden engedély rendelkezésre áll, a közbeszerzési eljárás még folyamatban van. A kivitelezés megkezdése várhatóan 2019. június, befejezése várhatóan 2020. augusztus.

XVII. kerület, Lemberg utca (Péceli út – Csabagyöngye u.)

A munka a Péceli út és Csabagyöngye utcai közötti szakaszt érinti, 450 méter hosszúságban. Megújul az útpálya, a hozzá kapcsolódó vízelvezetés, a buszmegálló peronok, kapubehajtók, a Péceli út és a Borsfa utca között járda épül, közel 100 méteren.
A kivitelezés 2019 március közepén kezdődik, ideje 90 nap.

XVII. kerület, Bártfai utca (Szent Imre herceg u. – Diadal u.)

A felújítás a Szent Imre herceg utca és Diadal utca közötti szakaszon történik, közel 650 méter hosszúságban. Megújul az útpálya, a hozzá kapcsolódó vízelvezetés, a buszmegálló peronok, kapubehajtók.
Két új gyalogátkelő létesül a Szent Imre herceg utcánál és a Diadal utcánál, a hozzájuk tartozó közvilágítás bővítésével.
A Harsona utca és a Diadal utca között új csapadékcsatorna épül 300 méter hosszban.
A kivitelezés megkezdése 2019. március 18, befejezése várhatóan 2019. július hó.

XVII. kerület, Újlak utca – Széchenyi utca (Borsó utca – Táncsics Mihály út között)

A beruházás 880 méter hosszúságban, a Borsó utcától a Táncsics Mihály útig (Bakancsos u.) valósul meg. Az útfelújítás keretében megújul a teljes útpálya a szegélyekkel együtt, továbbá a csatlakozó járdák.

A kivitelezés során az Uszoda utcánál új gyalogátkelőhely létesül.

Jelentősen bővül a parkolók száma: az uszoda előtt, a Táncsics Mihály út irányában és az Újlak utcai általános iskola környezetében új parkolóhelyeket alakítanak ki. Az uszoda előtt jobb oldalon 1 db autóbusz-, 9 db gépjármű-parkoló, a szemközti oldalon, az új sportpálya közelében 19 db gépjármű-parkoló épül. Az Ilex-kertészet előtt is lesznek új parkolók, összesen 5 db.

A Táncsics Mihály úti csomópontban minden irányban megépülnek a gyalogátkelők. Jelenleg csak két torkolatban található gyalogátkelőhely (Széchenyi utca keleti oldal, Táncsics M. utca torkolat). Most három új zebra létesül, kettő a Széchenyi utca nyugati torkolatában, egy pedig a Bakancsos utcai torkolatban. Így a kereszteződés gyalogosan zebrán "körbejárható” lesz.
A kivitelezés megkezdése 2019. március 18., időtartama 5 hónap.

XVII. kerület, Borsó utca (Pesti út –Újlak utca között)

A burkolat korszerűsítése 507 méter hosszúságban a Pesti úttól az Újlak utcáig tart. Megújul az útpálya a szegélyekkel együtt, továbbá a csatlakozó járdák. Ahol jelenleg megengedett a fél kerékkel a járdára való parkolás, ott erősített járda készül döntött szegéllyel. A kapubehajtókat a szegély mentén helyreállítják a meglévő burkolat szerint (aszfaltos behajtó esetén aszfalttal, térkő burkolat esetén térkővel).
Az útfelújítás az Újlak-Széchenyi utcával közös projekt; az ütemterv szerint 2019 júniusban kezdődik ezen a szakaszon a munkavégzés. Teljes befejezés várhatóan 2019. augusztus második fele.

XVI. kerület, Bökényföldi út, Cinkotai út

A munkák a téli leállás után március közepén folytatódnak a Bökényföldi úton, a Cinkotai úthoz várhatóan áprilisban kezdenek hozzá.

+ 1 régóta várt kisebb fejlesztés:

A Pesti úton lévő Szabadság sugárútnál lévő buszmegálló párt (161, 97E, 201E, 202E, 956, 990 jelű buszokat érint) áthelyezik és végre megvalósul a lakók által kért gyalogátkelő. A buszmegállók a városhatár felé a Vecsey Ferenc utcai csomópontba kerülnek át. Ehhez kapcsolódva, a biztonságos megközelítés érdekében gyalogátkelőhely létesül a Pesti úton a Vecsey Ferenc utcánál a Pesti út 354. számmal szemben. A Pesti út páratlan oldalán a városhatár irányú megállóhoz új járda épül a Vecsey Ferenc utcától a buszmegállóig.
A kivitelezés kezdete április eleje, várható befejezés: 2019.06.30.

Forrás: Riz Levente Facebook oldala


Vissza
Naptár
2019 május
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31