Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Befejeződött a Rákosmenti Nefelejcs Bölcsőde teljes körű épületfelújítása

2019. december 14.   |   MédiatárMédiatár
2019. december 13-án mutatták be a Rákosmenti Nefelejcs Bölcsődében megvalósult fejlesztéseket. Az eseményen Horváth Tamás polgármester és dr. Bakos András alpolgármester köszöntötték a vendégeket. 

Dr. Bakos András alpolgármester beszédében elmondta, jelentős pillanat ez a Nefelejcs Bölcsőde életében, ugyanis több mint 40 évvel ezelőtt kezdte meg működését az intézmény, az akkori kor színvonalának megfelelő felszereltséggel 80 férőhellyel, 3 csoporttal. Az évek múlásával azonban eljárt az idő az épület felett, így több szempontból is szükségessé vált az intézmény felújítása. Az Önkormányzat 2018-ban döntött az épület teljes körű rekonstrukciójáról, igény mutatkozott továbbá egy tornaszoba, egy fejlesztést segítő helyiség, valamint a kertből megközelíthető gyermekmosdók kialakítására. Emellett elengedhetetlen volt az épület akadálymentesítése is (vizesblokk, épület gazdasági szárnyának megközelítése, új kijárat létesítése).

A városvezető hozzátette, több lépcsőben kezdődött meg az épület felújítása, elsőként megerősítették az alapozást és a teherhordó falakat, majd sor került a homlokzati és belső nyílászárók cseréjére, a homlokzati hőszigetelő rendszer készítésére, a teljes tetőfelület hőszigetelésére, vízszigetelésre, a belső vakolatok, burkolatok cseréjére, az épületgépészet és az épületvillamosság teljes rekonstrukciójára, valamint az épület körüli járdák, teraszok, kialakítására, felújítására.

A következő ütemben az intézmény udvarának felújítása valósult meg, új játszóeszközök - játszóvár, babaház, íves mászóka, tűzoltóautó - telepítésével, utacskák kialakításával és a zöldfelület átalakításával minden csoportnak megújult udvari területe lett. Emellett új kerítést is kapott a bölcsőde, a szükséges helyeken támfalat alakítottak ki, melyek az udvar rendezésével egy időben készültek el.

Dr. Bakos András továbbá elmondta, a területek jobb kihasználásával egy 12 fős kis csoportos foglalkoztatót is sikerült kialakítani, a szükséges öltözővel és mosdóval egyaránt.

2019 tavaszától a szülők és a pedagógusok nagy örömére egy funkcionálisan és energetikailag is megújult, játszóeszközökkel felszerelt intézményben tölthetik el mindennapjaikat a gyermekek.

Az eseményen részt vettek dr. Piláth Károly és Halász Dezső önkormányzati képviselők.


Vissza
Naptár
2020 február
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29