Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Elkészült a Bélatelepi út – Csévéző utca rákosmenti szakasza

2019. október 8.   |   MédiatárMédiatár

Horváth Tamás alpolgármester kedden hivatalosan is átadta a közel 800 millió forint értékben felújított és a napokban elkészült Bélatelepi út- Csévéző utca rákosmenti szakaszát. A városvezető emlékeztetett, jelentős esemény az említett útszaka elkészülte, de megérte várni. Jó minőségű út épült, ahol szükséges volt, ott a teljes pályaszerkezet kicserélték a Budapest Közút szakemberei. Akadálymentes járdák, kapubehajtók készültek és megújult a vízelvezető rendszer is. Horváth Tamás köszönetet mondott a Budapesti Közlekedési Központnak, a Budapest Közútnak, a Fővárosi Önkormányzatnak a közreműködésért, megvalósításért és természetesen az itt élő polgároknak, és az erre közlekedőnek a türelemért.

A mostani felújítás egy komplex fejlesztés első ütemeként értelmezhető. Az útszakasz állapota igényelte az azonnali beavatkozást. Ettől függetlenül folyamatban van a Lőrinci útnál egy körforgalom, illetve a Bélatelepi út és a Csévéző utcával párhuzamosan a repülőtér felőli oldalon kerékpárút tervezése. Tekintettel, hogy ezek az új fejlesztési elemek „idegen” területeket érintenek, a szükséges területszerzések és hatósági engedélyezési folyamatok átfutási ideje jelentős, ezért leghamarabb 2021. évben várható a fejlesztés második ütemének megvalósítása.

Az átadó rendezvényt megtisztelte jelenlétével Nemesdy Ervin, a BKK vezérigazgatója, Szőke Gábor, a Budapest Közút Zrt vezérigazgatója, Esztergályos Gábor közúti szolgáltatási igazgató, valamint Czakó Gábor gazdasági vezérigazgató-helyettes. Az eseményen jelen volt Dr. Bényi Zsolt és Rózsahegyi Péter önkormányzati képviselő. 


Vissza
Naptár
2020 február
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29