Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Lakossági fórum az M0 autóút menti földút Kerületi Építési Szabályzatával kapcsolatban

2018. május 15.   |   MédiatárMédiatár

Rákosmente Önkormányzata 2018. május 14-én, 17 órai kezdettel lakossági fórumot tartott az M0 autóút menti földút Kerületi Építési Szabályzatával kapcsolatban.

Horváth Tamás alpolgármester tájékoztatta a megjelenteket, hogy az M0 keleti szektor építésekor keletkeztek olyan telkek, amelyeknél telekalakításról szóló 85/2000. (XI. 8.) FVM rendelet 3.§ (1) bekezdés előírásai nem teljesültek, vagyis az építéskor kialakuló telkek köz-vagy magánútról történő megközelítése nem valósult meg. Ennek megoldásaként Kerületi Építési Szabályzatot kell készíttetni, illetve az abban leírtakat végrehajtani.  Az alpolgármester elmondta továbbá, a kerületi építési szabályzat elkészíttetését, a szükséges területek megvásárlását, a kisajátítás és a kivitelezés költségeit is a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. végzi. Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata 201/2017. (VIII.31.) Kt. határozatával döntött a terv elkészíttetéséről.
A beruházás 345/2012. (XII. 6.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásnak minősül, ezért a Kerületi Építési Szabályzat egyeztetése a 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 42.§-ában meghatározott tárgyalásos eljárás szabályai szerint történik.

Miklós Klára kerületi főépítész hozzátette, a szabályozási terv a megközelíthetetlen területek feltárására szolgál, hiszen léteznek itt olyan erdő besorolású magántulajdonban lévő területek, melyek az M0 autóút létrejötte miatt megközelíthetetlenné váltak. Az út kiszabályozása az érintett terület szélén fog megtörténni, a közigazgatási határhoz közel eső részen, minél kevesebb – összességében 5 – ingatlant érintve. Ezt a szabályozási tervet kellett jogszabályi környezetbe helyezni, az eljárási rendet betartva jelen lakossági fórum összehívásával.
Felmerült lakossági kérdésként elhangzott, hogy a Csordakút utcát érinti-e az új szabályozási terv. Miklós Klára válaszában elmondta, az érintett terület a Péceli úttól délre fekvő területet érinti, míg a Csordakút utca a Péceli úttól északra helyezkedik el.
További lakossági észrevételként felmerült, hogy az érintett telektulajdonosok kaptak-e értesítést jelen lakossági fórumról. Miklós Klára válaszában elmondta, hogy az Önkormányzat honlapján, az Önkormányzat újságjában is meghirdették a lakossági fórumot, a hatályban lévő önkormányzati rendelet alapján a partnerségi eljárás előírásainak eleget tettek, vagyis külön, egyenként nem kell a tulajdonosokat értesíteni.
A lakossági véleményezési határidő 2018. május 22-ig tart, addig várják a lakossági megkereséseket, akár írásban is.


Vissza
Naptár
2019 február
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28