Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Felkészülés az érettségire

2020. április 30.   |   MédiatárMédiatár

2020. május 4-én megkezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Rákosmentén számos olyan óvintézkedést végeznek el, mellyel a tanulók, tanárok és az intézményekben tartózkodó kollégák egészségének megóvását teszik lehetővé.

A mai nap folyamán Horváth Tamás polgármester – dr. Füzesi Péter alpolgármester jelenlétében - szájmaszkokat adott át a négy iskola (Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium, Békésy György Szakközépiskola, Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium, Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium) vezetőjének. A gyermekek eldobható, míg a tanárok mosható szájmaszkokat vehetnek át hétfő reggel az intézményekben. A pedagógusoknak szánt védőeszközöket a Komplett Kft. felajánlásából biztosította az Önkormányzat, ugyanis a cég újabb 600 db mosható maszkot ajánlott fel a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként.

A Magyar Kormány minden tanuló részére biztosít szájmaszkot, kesztyűt, valamint fertőtlenítőszert. Rákosmente Önkormányzata ezen felül támogatja intézkedéseivel a kerületi diákokat.

A hétvége folyamán az iskolához vezető úton, valamint az intézmény előtti területen és a bejáratoknál fertőtlenítést végeznek a kollégák, emellett a Kelet-Pesti Tankerületi Központ is folyamatosan gondoskodik a létesítményeken belüli fertőtlenítési munkálatok elvégzéséről. A tisztítás az érettségi vizsgák alatt is zajlik.

Május 4-én, 5-én és 6-án reggel a Rákosmenti Védőnői Szolgálat védőnői az épületek bejáratánál fogadják az érettségiző diákokat, hogy segítsenek a kézfertőtlenítésben és a higiéniás szabályok betartásában. Természetesen az iskolavédőnők az egész érettségi ideje alatt jelen lesznek az iskolaorvosi szobákban, hogy szükség esetén elsősegélyt nyújtsanak.


Vissza
Naptár
2021 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30