Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Közösségépítés a Jókai suliban

2019. október 7.   |   MédiatárMédiatár
Filmvetítéssel kezdődött 2019. október 5-én a Rákoscsabai Jókai Mór Református Általános Iskola családi sportnapja. A hetedikes tanulók a Határtalanul Program keretében ellátogattak a Felvidéki bányavárosokba, jártak Léván, Selmecbányán, Besztercebányán, a Betléri kastélynál, és a Dobsinai jégbarlangba, ami a világon is egyedülálló. A három napos kirándulásról számtalan fotó készült, amit most közösen tekintettek meg szülők és diákok.

Az iskolaudvaron Gazdag László igazgató köszöntötte a családi nap résztvevőit, Horváth Tamás és Fohsz Tivadar alpolgármestereket, Füzesi Pétert, Rákoscsaba önkormányzati képviselőjét.

A városvezető köszöntőjében hangsúlyozta, az, hogy szombat délelőtt az eső ellenére is benépesült az iskolaudvar, egyértelműen azt jelzi, hogy a rákoscsabai református iskolának komoly közösségépítő ereje van. Beszédében szólt arról, hogy Rákosmente Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a kerületi emberek rendszeresen sportolhassanak. Ennek érdekében az elmúlt években kerékpárutak, kültéri tornaparkok, műfüves pályák épültek. A rákosmenti iskolák tornatermeinek felújításában is komoly szerepet vállal az önkormányzat, annak ellenére, hogy már nem fenntartója ezeknek az intézményeknek, hangsúlyozta Horváth Tamás.
Füzesi Péter képviselő, aki nem is olyan régen, még szintén ennek az iskolának volt a tanulója, kiemelte, életében, az itt szerzett tudás mellett igen fontos szerepet játszott a rendszeres sportolás is. Minden jókais diákot arra biztatott, sportoljanak, mert a sport nem csak egészségüket, egyéniségüket fejleszti, de remek közösségépítő szerepe is van.

A nap folyamán Tesch László testnevelő tanár vezetésével különböző csapat- és egyéni sportprogramokon vehettek részt a tanulók és szüleik, majd a családi nap végén közösen elfogyasztották az iskolában készült hagyományos Jókai bablevest.


Vissza
Naptár
2020 február
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29