Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Védőfelszerelés az idősellátásban dolgozó szakembereknek

2020. április 27.   |   MédiatárMédiatár

Horváth Tamás polgármester az előző hét folyamán látogatást tett a Liget Gondozási Központ és Idősek Klubjában. A helyszínen Horváth Mariann intézményvezető fogadta a városvezetőt, aki elmondta, a koronavírus járvány okozta veszélyhelyzetben a szervezet munkatársai még nagyobb odafigyeléssel, a járványügyi előírásokat maradéktalanul betartva gondozzák az időskorú kerületi polgárokat. A létesítmény vezetője hozzátette, egész napos telefonos szolgálatban vannak kollégái, annak érdekében, hogy lelki támogatást, segítséget, vagy egyszerűen csak egy kötetlen beszélgetést folytassanak az ellátottakkal. Horváth Mariann kiemelte, az idősklub tagjaival folyamatos a kapcsolattartás az interneten is, a zárt csoportban a tagok rendszeresen kapnak olyan feladatokat, melyekkel egy kis vidámságot csempésznek egymás hétköznapjaiba. Ezen kívül több klubtag is jelezte az intézmény felé, hogy mindennapjaik meghatározó részét képezte a meghitt, családias környezetben eltöltött idő, a jó hangulatú beszélgetések, valamint az itt dolgozó munkatársak kedvessége, segítőkészsége.

Ezt követően Horváth Tamás polgármester átadta a szervezet munkatársainak vitt mosható szájmaszkokat, valamint biztosította az intézményvezetőt arról, hogy az Önkormányzat minden szükséges segítséget és támogatást megad annak érdekében, hogy az itt dolgozó kollégák és az ellátásban részesülő polgárok egészségét megóvja.

Ennek keretében a mai nap folyamán a városvezető 200 db gumikesztyűt és 100 db eldobható védőköpenyt adott át az idősellátásban dolgozóknak a Holdsugár Gondozási Központ és Idősek Klubjában. A helyszínen az intézmény vezetője, Fehérné Kugler Andrea köszönetét fejezte ki a védőeszközökért.

Az intézményben dolgozó munkatársak napról-napra legjobb tudásuk szerint látják el a kerületi idős polgártársainkat, áldozatos munkájuk mögött rendkívüli hivatástudat és közös összefogás áll, mely ebben a vészterhes időszakban is átsegíti őket a mindennapok nehézségein.

 

 


Vissza
Naptár
2021 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30