Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Kiállítással, tortával és gyerekpezsgővel búcsúztak a táborlakók

2019. augusztus 17.   |   MédiatárMédiatár

Bezárta kapuit Rákosmente Önkormányzatának nyári napközis tábora. Augusztus 16-án vidám hangulatban, ugrálóvárral, csokitortával, gyerekpezsgővel, kiállítással és közös énekléssel vettek egymástól búcsút a táborlakók.

A táborzárásra ellátogatott Horváth Tamás alpolgármester is, hogy köszönetet mondjon Marosi Józsefné táborvezetőnek, valamint helyettesének és annak a tizenhárom kerületi pedagógusnak, akik a nyári szünetben, június 24-től augusztus 16-ig gondoskodtak a diákok önfeledt, tartalmas vakációzásáról. Az alpolgármester hangsúlyozta, sok családnak jelent nagy segítséget az önkormányzat nyári táboroztatása. A szülőknek az idén is csak gyermekük étkezéséért kellett fizetniük, amelynek összege megegyezett az iskolai étkezés díjával. A nyolc héten át tartó tábor működését önkormányzati források, kerületi képviselők, vállalkozók felajánlásai biztosították.

A Zrínyi Miklós Általános Iskolában és a Gyurkovics Tibor Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben működő tematikus napközis táborban „Miénk a világ…” címmel, nyolc héten át közel négyszáz gyermek képzeletbeli világkörüli kalandozáson vett részt. Minden héten más földrésszel ismerkedtek meg, majd a képzeletbeli barangolást a táborlakók kiállítása zárta. A támogatásoknak és a sikeres pályázatoknak köszönhetően a diákok ellátogattak az állatkertbe, a domonyvölgyi lovasparkba, a szentendrei skanzenbe, a veresegyházi medveotthonba, a Vadnyugati Múzeumfaluba, ahol éppen country fesztivál zajlott. A nyári tábor elmaradhatatlan programjai között szerepelt az Újlak utcai strand és a Sugár mozi látogatása, mindkét helyszínen kedvezményes belépő várta a gyerekeket és kísérőiket. A táborban volt hangszer- illetve lego bemutató, kézművesprogramok, veterán autózás, és felülhettek a gyerekek a ma már ritkaságnak számító lovasszekérre is.

Marosi Józsefné Kati néni a legfiatalabb táborlakónak, illetve azoknak a gyerekeknek, akik mind a nyolc hetet a táborban töltötték emléklapot és mozijegyet adott át, majd egy közös énekléssel, a csokitorták elfogyasztásával köszöntek el egymástól a rákosmenti napközis tábor felnőtt és diák résztvevői.


Vissza
Naptár
2020 február
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29