Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Rendhagyó szakmai előadás a SZEB fórum keretében

2018. október 3.   |   MédiatárMédiatár

Rákosmente Önkormányzata Szociális-Egészségügyi-Biztonsági Egyeztető Fórumot tartott október 2-án a Vigyázó Sándor Művelődési Házban a drogprevenció-drogfüggőség témájában. A megszokottól eltérő módon a kedd délelőtti ülésen egy rendhagyó szakmai előadást követhettek figyelemmel a jelenlévők.

A gyáva című darabot a Nézőművészeti Kft. és a Manna Kulturális Egyesület közös produkcióját tekinthette meg a közönség Scherer Péter és Kovács Krisztián előadásában. Egy fiatal fiú mesélt gondolatairól, érzéseiről, a családjával lévő ellentmondásos kapcsolatáról, és arról, hogyan kezdett el drogozni, s milyen kínlódások árán sikerült leszoknia róla, valamint bemutatták, hogy az édesapa hogyan nézi ezt végig, miként éli meg ezt a szörnyű problémát. Zavarba ejtően személyes párbeszédeknek és belső monológoknak, humoros és keserű helyzeteknek lehettek szemtanúi az előadást megtekintők.

A darab szövegkönyve a kábítószer függőségükről valló emberek személyes dokumentumai, valamint az alkotók írásai alapján készült. Az előadás elnyerte a 2011-es évi, VI. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle fődíját a 2012-es ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé legjobb ifjúsági előadásnak járó Üveghegy-díját.

A gyáva című darab megtekintését követően Surányi Judit addiktológiai konzultáns szakértővel beszélgethettek a fórumon résztvevők, majd zárszóként Fohsz Tivadar alpolgármester mondott köszönetet a színdarab előadóinak, alkotóinak és a megjelent vendégeknek.


Vissza
Naptár
2020 július
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31