Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

A munka világába pillanthattak be a Békésy György iskola diákjai

2019. január 14.   |   MédiatárMédiatár

Január 14-én, hétfőn pályaorientációs és karrier-tanácsadói napot tartottak a rákosmenti Békésy György Szakgimnáziumban. Az intézmény a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával (BKIK) karöltve azzal a céllal hozta tető alá a rendezvényt, hogy a diákok első kézből, a kerület legnagyobb kereskedelmi és turisztikai munkáltatóitól kaphassanak naprakész képet hazánk munkaerőpiacáról.

Dr. Nagyné Walzer Mária, a Budapesti Gazdasági SZC Békésy György Szakgimnázium és Szakközépiskola vezetője köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy újabb olyan rendezvény vált elérhetővé diákjai számára, melynek központi eleme a karriertervezés. „A mai napon rendkívül hasznos tanácsokkal, életpályákkal és karrierlehetőségekkel találkozhattok. Kívánom nektek, hogy minél többet profitáljatok az első kézből kapott információkból” – húzta alá beszédében az intézményvezető.

Fohsz Tivadar alpolgármester felszólalásában kiemelte, Rákosmente Önkormányzata annak ellenére is kiemelt partnerként tekint a kerületben működő iskolákra, hogy fenntartóként már nem vesz részt azok életében. „A városvezetés – Riz Levente polgármesterrel az élen – elkötelezett híve annak, hogy minél több munkahelyet teremtsünk a kerület határain belül. Szeretnénk, ha a rákosmentiek közül minél kevesebben kényszerülnének ingázásra” – tette hozzá az alpolgármester, aki komoly előrelépést, a XVII. kerületben működő cégek számának növekedését várja a következő években.

Dr. Gorondi-Novák Judit, a BKIK titkára az élethosszig tartó tanulás fontosságáról beszélt, s azokról a növekvő kihívásokról, amely a hamarosan munka világába lépő fiatalokra vár. Dr. Varga Zoltán, a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, a pályaorientációs programsorozat azért rendkívül fontos, mert helyben, iskolai körülmények között nyílik lehetőség arra, hogy a jövő munkavállalóit összekössék a legnagyobb munkaadók képviselőivel.

A megnyitó beszédeket követően több helyszínen folytatódtak a különböző tematikájú előadások. A BKIK szakemberei mellet turisztikai és kereskedelmi cégek képviselőivel is találkozhattak az érdeklődő diákok, továbbá ingyenes szemvizsgálat is rendelkezésre állt az iskola falai között.


Vissza
Naptár
2020 augusztus
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31