Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Zöld utat kapott a rákosmenti sport- és rendezvénycsarnok

2017. január 24.

Közakarat, széles közmegegyezés van több évtizede Rákosmentén, hogy szükség van sport- és rendezvénycsarnokra. 1990 óta szinte minden politikai és civil szervezet kampányolt a kerületben sportcsarnoképítéssel, a korábbi városvezetések idején több képviselő-testületi döntés is született a beruházás szándékáról.  A sport- és rendezvénycsarnok építése 2014-ben, az önkormányzati választások idején a rákosmenti Fidesz-KDNP és a polgármesteri program része volt, melyet ebben a ciklusban a megvalósítás követ.

A rákosmenti multifunkcionális csarnok ügyében megszületett az immár a teljes beruházási költséget (6,5 milliárd forint) biztosító kormányhatározat, egyúttal a kabinet nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította a projektet. A döntés a Magyar Közlöny december 28-i számában jelent meg. A beruházási csomag tartalmazza a megújuló energiával működő multifunkcionális csarnok megépítését, és a körülötte lévő sportpályák, parkolók kialakítását, közlekedési fejlesztéseket.

A külső megjelenésében is egyedi, 1500 fix ülőhelyes, környezettudatos, megújuló energiával működő „zöld” épület Budapest ékessége lesz. Lehetőséget ad a rákosmenti iskoláknak, egyesületeknek a sportfoglalkozásokra, teret nyújt élvonalbeli események megrendezésére. A versenytér méreteinek köszönhetően számos sportág edzéseinek, versenyeinek szolgálhat helyszínül, illetve nemzetközi tornáknak, edzőtáboroknak adhat otthont. A teljesség igénye nélkül a sportágak: asztalitenisz, birkózás, judo, kézilabda, kosárlabda, futsal, floorball, röplabda, súlyemelés, torna, vívás. A multifunkcionális csarnok három részre osztva egyidejűleg alkalmas lesz iskolai diáksportra, egyesületek tömeg - és szabadidős tevékenységek programjaira.
A sportkomplexum lehetőséget biztosít egyéb közösségi, társasági jellegű rendezvények lebonyolítására is, többek között iskolai rendezvényekre, szalagavatókra, kiállításokra, koncertekre, konferenciákra, különböző vásárok megtartására.

A csarnok földszintjén táncterem, mászó terem boulder és alpin falakkal, edző-fitneszterem, tekepálya, vendéglátóhely, üzletek épülnek. Sportolás előtt/után kisebb vizes létesítmény, wellness szauna, sókamra, gőzkabin, masszázs is rendelkezésre fog állni. Az épület külső környezetében a tervek szerint teniszpályákat, streetball-pályát, kis- és nagy futballpályát, futókört hoznak létre, megépül a szükséges mennyiségű új parkolóhely, a Kaszáló utca - Pesti út találkozását lámpás csomóponttá alakítják át.  Az építési munkálatok várhatóan 2017 végén megkezdődnek, a befejezés dátuma 2019. május 31.

Rákosmentén az önkormányzat számára egyformán fontosak az egészség megőrzését és annak helyreállítását segítő beruházások. Egy sport- és rendezvénycsarnok felépítése, amely a mozgásnak, tömegsportnak, diáksportnak is helyet biztosít, ezt a célt szolgálja. Az egészség helyreállításáért felelős intézmények fejlesztése ugyanúgy megtörténik: 2019-ig a kerület összes háziorvosi rendelőjét felújítják, a Ferihegyi úti szakrendelő korszerűsítését, emeletráépítéssel történő bővítését, szolgáltatásfejlesztését megvalósítják.


Forrás: Riz Levente polgármester facebook oldala

Vissza
Naptár
2018 május
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31