Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Már ég a negyedik gyertya

2018. december 23.   |   MédiatárMédiatár

Adventi hírnök, friss fenyőág. Lobog már négy kis gyertyaláng. Azt mondta Jézus, visszajön még. Újjá lesz akkor föld és ég! Ujjong a szívünk, dalra nyúl, Nincs már messze az Úr!

„Karácsony időszakában talán mindannyian hiszünk a csodában. A csodában, amely köztünk van és bennünk él, csak fel kell ismernünk és átadnunk egymásnak. Ezzel a csodaváró hittel és jó szívvel kívánok mindenkinek szeretettel teli, békés, boldog karácsonyi ünnepet és áldott, eredményekben gazdag új esztendőt!” - Fejezte ki jókívánságait Riz Levente polgármester.

Advent utolsó hétvégéjén a kisgyermekek és szüleik körében népszerű Alma együttes – Buda Gábor, Berkesi Alex és Ránki András – „teltházas” koncertje fokozta a gyermekek lelkében költözött karácsony előtti izgalmat és várakozást. A folytatásban a rákosmenti katolikus egyházak plébánosai, Galambossy Endre, Ujházi Lóránt és Szőke Lajos a kereszténység egyik legfontosabb ünnepére, Jézus Krisztus születésére emlékeztek. Rákosmente Önkormányzata nevében Horváth Tamás alpolgármester kívánt a kerület lakóinak áldott, békés karácsonyt, majd meggyújtotta az adventi koszorún lévő negyedik gyertyát.

A téren ezután a tűzzsonglőrök látványos pirotechnikai hatásokkal szórakoztatták a közönséget, majd következett az est koncertje Bereczki Zoltánnal, az ország egyik legnépszerűbb előadóművészével.

Karácsony ünnepén elcsendesedik a Fő tér, de az év utolsó napján fergeteges élő rock koncertekkel várják vissza mindazokat, akik Rákosmentén töltik a szilvesztert. Borvári László a dj pultnál gondoskodik a jó hangulatról, majd a folytatásban a Rocksystem zenekar és a Mobilmánia legendás nótáival (Kétforintos dal, Miskolc, Menj tovább) búcsúztatja az ó évet. Éjfélkor tűzijátékkal köszöntjük a 2019-es esztendőt!

Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet Rákosmente!


Vissza
Naptár
2020 július
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31