Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Lakossági tájékoztató a Rákosmenti Sport- és Rendezvénycsarnok tárgyában

2019. december 12.   |   MédiatárMédiatár

Lakossági tájékoztatót tartott Rákosmente Önkormányzata a Rákosmenti Sport- és Rendezvénycsarnok tárgyában 2019. december 10-én a Vigyázó Sándor Művelődési Központban.

A rendezvényt Horváth Tamás polgármesteri köszöntője nyitotta meg. A városvezető kiemelte, az elmúlt 20 év során, de legfőképp 2008-at követően folyamatosan terítéken volt a sportcsarnok megépítésének terve, mindig is foglalkoztatta a kerületi polgárokat ennek a lehetősége, és amikor nagyobb előrelépés történt, Rákosmente Önkormányzata tájékoztatta a lakosságot a helyi tv, újság formájában, valamint a közösségi média segítségével, zárta gondolatait a polgármester.

A további részletekről a megjelent szakértők adtak felvilágosítást a jelenlévőknek animációs film és tervek vetítése formájában. Az Óbuda Építész Stúdió Kft. részéről Plájer János felelős tervező és Szegedi Dávid Olivér építész munkatárs röviden felvázolták a terveket, majd a kivitelezők részéről Takács István és Pudner Balázs projektvezetők (ZÁÉV Zrt.), illetve Pandúr Gábor projektvezető (ÉPKAR Zrt.) tájékoztatták az érdeklődőket az építkezés ütemezéséről. Elhangzott, hogy a kivitelezésre 545 nap áll rendelkezésre, így a csarnok a tervek szerint 2021. márciusára elkészülhet.
Ezt követően a megjelent polgárok tehették fel kérdéseiket, melyekre a városvezetők, illetve a tervező és kivitelező cégek szakemberei adtak választ.
A jelenlévők közül néhányan a sportlétesítmény melletti Népkert és annak növényzete kapcsán érdeklődtek. Válaszként Horváth Tamás polgármester hangsúlyozta, a Népkertet a beruházás nem érinti. Az építési terület környezetrendezése során fák ritkítására sor kerülhet, de ezeket legalább ugyanennyi újonnan ültetett fával pótolja a kivitelező.
A másik téma a közlekedés és parkolás kérdésköre volt. A válaszadók elmondták, a Pesti út – Kaszáló utca kereszteződésében – a biztonságosabb közlekedés érdekében - lámpás csomópont és gyalogos átkelőhely létesül, illetve új parkolóhelyek is születnek.
Arra a  kérdésre, hogy milyen mozgásformáknak ad majd helyet az épület, a polgármester elmondta,  fontos szempont volt az épület kialakítása során, hogy alkalmas legyen mind a versenysport, mind pedig a tömegsport befogadására. A tervezett küzdőtér kézilabda, kosárlabda, röplabda, futsal – palánkos labdarúgás, teremhoki, tollaslabda, asztalitenisz, ritmikus gimnasztika, birkózás, cselgáncs-karate, ökölvívás, súlyemelés, torna, vívás hazai versenyeinek megtartására is alkalmas lesz, valamint falmászó rész is helyet kap a létesítényben. A küzdőtér három darab edzőpályaként is funkcionálhat, mobil térelhatárolók segítségével. Ezeknek köszönhetően egyszerre akár több testnevelés óra is megvalósítható lesz benne. Fontos még, hogy lesz külön fitness részleg és edzőterem is, ahol 1700 m2-es területen hódolhatnak szenvedélyüknek a mozgásforma szerelmesei. A tervezés során fontos szempont volt, hogy ne „csak” sportcsarnokként funkcionáljon az épület, hanem alkalmas legyen arra, hogy a kerület kulturális életébe is aktívan bekapcsolódhasson, többek között konfereciák, kiállítások, iskolai rendezvények révén, tette hozzá Horváth Tamás.
A sportcsarnok jövőbeni üzemeltetése kapcsán a kerületvezető hangsúlyozta, a tervezés során kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy az épület a biztonságos és rendeltetésszerű használat mellett hosszú távon fenntartható, gazdaságosan üzemeltethető legyen. Horváth Tamás elmondta, az üzemeltető kiválasztására közbeszerzési eljárás keretében kerül sor.
A lakossági tájékoztató 20.00 órakor ért véget.
Az eseményt megtisztelte jelenlétével többek között dr. Füzesi Péter alpolgármester, dr. Bakos András alpolgármester, Koszorúsné Tóth Katalin, Vaskó Mária, Szabó Tiborné, Nagy Anikó, dr. Fachet Gergő, Piláth Károly, Környei Balázs András, Lukoczki Károly, Petrőczy Dániel, Hernádi Gyula, Andó Miklós, Virág Mihály önkormányzati képviselők, Fehér Károly a Rákosmente Kft. ügyvezető igazgatója, Szilniczky-Erőss Gyula városfejlesztési igazgató, dr. Ughy Gabriella polgármesteri irodavezető, Kreutzer Aurél városüzemeltetési irodavezető, Sperlné Morvai Orsolya főépítész, valamint Ulicsák Szilárd városfejlesztési tanácsadó.


Vissza
Naptár
2020 szeptember
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30