Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Nyárzáró Családi nap Rákoscsabán

2020. szeptember 14.   |   MédiatárMédiatár

Idén ismét egy remek hangulatú nyárzáró családi nap került megszervezésre Rákoscsaba főterén 2020. szeptember 12-én, Rákosmente Önkormányzatának és a Rákoscsabai Közösségi Háznak köszönhetően. Egész napos színes színpadi műsorok, változatos programok, bemutatók várták a családi napra érkezőket.

A színpadi programot a Joós Tamás Üveggolyók című meseelőadása nyitotta meg. Miközben a téren gyermekeket színes foglalkoztatók várták: ugrálóvár, kézműves kuckó, csillámtetoválás. A legkisebbek számára a szép zöld füves területen igazi játszótéri piknik hangulat lett varázsolva, ahol a gyerekek színes népi, hagyományőrző játékokkal játszhattak.
Csabaház udvarán a lombos fák hűvösében a NOÉ Állatotthon kedvenceivel ismerkedhettünk, majd lovaskocsival, illetve kisvonattal bárki bejárhatta Rákoscsaba szebbnél szebb utcáit.

Virág Mihály, Rákoscsaba önkormányzati képviselője, a program megálmodója és fő támogatója köszöntötte a rendezvény résztvevőit, majd köszönetet mondott Csabaház munkatársainak, akikkel együtt tudatosan készült erre a családi napra, igyekeztek a régi idők búcsú hangulatát megidézni, hogy a résztvevő családok számára élményekben gazdag nap legyen.

Az egész nap folyamán változatos témájú bemutatókat láthattak az ellátogatók.  Mozgás és sport iránt érdeklődők megismerkedhettek a Meridián tornával, amely mozgásforma segíti a megfelelő energiaáramlást a testben.
Rákosmente Karate Sportegyesülete látványos karategyakorlatokkal adott betekintést a karate világába. A L.E.T Alapítvány egy változatos, gyermekeket is bevonva kedves kutyásbemutatót tartott.  Majd következtek a tánciskolák gyermekfellépő csoportjainak színes, akrobatikus táncműsorai, amelyek lenyűgözték a nézőket.

Kora délután a színpadi műsort Zsuzsa Mihály nótaműsora nyitotta, ezt követte a Tiszta udvar, rendes ház díjátadója.
Rákosmente Önkormányzata ezévben is pályázatot hirdetett a „Tiszta udvar, rendes ház” és „A legszebb előkert” cím elnyerésére. 

A díjakat Horváth Tamás polgármester adta át a nyertes pályázóknak. Nyerteseknek ezúton is gratulálunk és köszönjük munkájukat!

„Tiszta udvar, rendes ház” díjazottjai: Máté Judit és férje; Gregor István, Kovács József, Huszár Imre és felesége, Huszárné Trencséni Mária; Szőke Zoltánné; Albert Eszter és Albert Ferenc; Tóth Károlyné; Udvardi József és felesége Udvardi Józsefné Zsuzsanna; Repits Tamás és felesége Szilvia; Sápi Sándor és Sápi Ildikó; Bordás Lászlóné.
Különdíjban részesültek: Szűcs Tamás és felesége Szűcs Katalin; Tóth Ferenc és felesége, Tóth Ildikó.

„A legszebb előkert” díjazottjai: Merl László és Takács Tibor; Lengyel Istvánné, Kolop Beáta, Murár Józsefné Ida, Balogh István és Miklósi Györgyné; Kelemen Miklós; Liktor Emilné, Liktor Emil, Balogh Lászlóné, Balogh László, Remecz Sándorné, Hajagos Lászlóné, Németh Attiláné, Pappné Kaposvári Éva, Mezeiné Hajcser Andrea, Farkas Imre és Nagy László; Polyák Györgyné Panni néni, Barfné Sacika, Kelemenné P. Judit és a 11 éves Eszter.
Különdíjban részesültek: Mag Istvánné Erzsi; Siklós Andrásné Katika és Károlyi József, valamint Albert Ferenc és felesége Eszter; Bánfalvi Lászlóné, Sáfrány Mária, Szanik Andrea és Kánási Sándor; Körmöczy Jánosné, Tihanyi Ilona, Prém Ildikó, Prém János és Sutus József; Jánosi Ferencné, Jánosi Ferenc, Biczó Istvánné és Biczó István; Muráczky Mihályné gondnok.

A „Köszönjük, Magyarország” program keretén belül lépett színpadra Horváth Gyula prímás zenekarával és kisfiával, majd egy kerületi breaktánc formációnak, a Bazsi és a Brothers-nek tapsolhatott a közönség.

A nyárzáró program befejező produkciója előtt dr. Füzesi Péter alpolgármester köszöntötte a jelenlévő családokat.
A járvány tavasszal komoly feladat elé állította, úgy a felnőtteket, mint a gyereket, fogalmazott az alpolgármester, ezért kárpótolva az elmaradt közösségi rendezvényekért, a mai családi programmal kívántunk mindenkinek a kedvébe járni. Három évvel ezelőtt örömmel adtuk át a csabaiaknak a Litera teret, abban bízva, hogy az itt élők hamar megkedvelik, belakják, élettel töltik meg ezt a közösségi teret. A célunk valóra vált, hiszen ma is egész nap „teltházzal” üzemelt a tér. Végezetül dr. Füzesi Péter mindenkinek jó egészséget kívánt, majd felkonferálta a rendezvény befejező színpadi produkcióját, a Dirty Five élő koncertjét.

A rendezvényt támogatták: Horváth Tamás polgármester, dr. Füzesi Péter alpolgármester, Virág Mihály és Halász Dezső önkormányzati képviselők.


Vissza
Naptár
2020 szeptember
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30