Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Segítségnyújtás Rákosmente polgárainak

2020. május 11.   |   MédiatárMédiatár

Az elmúlt héten a Rákosmenti Életfa Humán Segítő Szolgálat számos online programot és előadást biztosított a kerületi időseknek és gyermekeknek. Bár a koronavírus-járványra való tekintettel nem lehetséges a személyes kommunikáció, a szervezet munkatársai folyamatosan azon dolgoznak, hogy online felületen is zavartalanul tovább működjenek a megszokott szolgáltatások. Ennek keretében a szolgálat lehetőséget nyújtott az Anyák napi élmények megosztásában, versekkel és mondókákkal ünnepelték meg a madarak és fák napját, valamint különböző témakörökben biztosított online előadásokat a tagoknak. Ilyen volt a „Drukkolunk nektek érettségizők!”, az „ADHD-s a gyermekem”, valamint az „Egyenlő esélyek napja” elnevezésű program.

Az intézmény dolgozói a múlt héten 160 idős gondozottal tartotta telefonos és online a kapcsolatot. A Család – és Gyermekjóléti Központ és a Közösségi Pszichiátriai Ellátás munkatársai 347 ügyfél hívását fogadták és 38 személy bevásárlását, gyógyszerkiváltását és csekkfeladását segítették.

A múlt héten a szervezet dolgozói 1638 adag ebédet szállítottak ki a kerületi szépkorúaknak. Az idősellátás munkatársai pedig 83 gondozottnál házi segítségnyújtás keretében 169 esetben tettek látogatást.

Inspiráló és egyben megható az az összefogás, amit hétről – hétre tapasztalnak a szolgálatnál az Önkormányzat, a Társintézmények, egyházi, alapítványi és civil szervezetek részéről. A múlt heti összefogás eredményeként Horváth Tamás polgármester támogatásával, 93 adag meleg ebédet osztottak ki, melyből 50 adagot a Pálya Vendéglő biztosított a rászoruló ügyfeleknek. A Pálya Vendéglő további 50 adag ebéddel az Adományház Egyesületet is támogatta az elmúlt héten. A szervezet a csütörtöki nap folyamán a Vöröskereszt XVII. kerületi szervezetétől összesen 105 db csokoládét kapott. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület közel egymillió forint értékben biztosított adományt a szolgálatnak, melyet folyamatosan osztanak ki a kollégák, 150 fő részére. A felajánlás között olyan élelmiszerek (csokoládé, gabonapehely, kész sütemény por, konzerv, készétel) is vannak, melyek megvásárlását a rászoruló ügyfelek nem engedhetik meg maguknak. Az Adományház Egyesület továbbra is rendszeres támogatója az Életfának, akikre az intézmény dolgozói mindig számíthat, ha ügyfeleiknek tartós élelmiszerre vagy babaápolási termékekre van szükségük.

Az elmúlt héten Rákosmente Önkormányzatának munkatársai továbbra is mindent megtettek annak érdekében, hogy a fennálló veszélyhelyzetben hatékonyan segítsék idős polgártársainkat. Kollégáink közel 200 telefonhívást fogadtak, a beérkező kérések továbbra is elsődlegesen az élelmiszervásárlásra, gyógyszerkiváltásra, csekkbefizetésre, valamint levélfeladásra irányultak. Emellett az adományok kiszállításáról is gondoskodtak a kollégák, akik igyekeznek hétről-hétre Rákosmente polgárainak segítséget nyújtani.


Vissza
Naptár
2021 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30