Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

„Átlátszó víz legyen!” – Cseh Tamás-est a Csabaházban

2019. augusztus 26.   |   MédiatárMédiatár

A magyar dalköltészet ikonikus alakjának, Cseh Tamásnak dalaival búcsúztatta augusztus 24-én, szombat este az idei nyarat Hegyi Norbert és Joós Tamás, az Ascher Színház két művésze a Rákoscsabai Művelődési Ház udvarán felállított színpadon. Az ötödik alkalommal megrendezett, ingyenes, nyár végi szabadtéri koncert előtt Horváth Tamás alpolgármester köszöntötte a rendezvény résztvevőit, emlékeztetve a közönséget, tíz évvel ezelőtt, 2009-ben búcsúztunk el Magyarország XX. századi krónikásától, Cseh Tamástól, aki ma is népszerű, köszönhetően a dalba írt létigazságoknak, s a senki máshoz nem hasonlatos hangzásvilágnak. Szerzőtársával, Bereményi Gézával új műfajt teremtettek. Az általuk írott dalok, balladák egy egész generáció sajátos, titkolt érzéseit, vágyait hozta felszínre, hiteles lenyomatot hagyva egy korszakról.

Joós Tamás elmondta, talán Cseh Tamás sem gondolta volna, hogy az általa énekelt dalok a saját korosztályán kívül is milyen sok embert megszólítanak majd. Az „Átlátszó víz legyen!” című koncertet azokból a dalokból állították össze Hegyi Norberttel, melyek egyre mélyebben rögzülnek az egymást követő nemzedékek emlékezetébe, és nemesülnek az idő múlásával népdalértékűvé.

A nyárbúcsúztató emlékkoncerten jelen volt Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Virág Mihály és Füzesi Péter önkormányzati képviselők.


Vissza
Naptár
2020 február
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29