Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Teszedd! – újfent kesztyűt húztak az önkéntesek Rákosmente megtisztításáért

2019. március 22.   |   MédiatárMédiatár

Rákosmente Önkormányzata, valamint a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet immár ötödik alkalommal szervezte meg közös hulladékgyűjtési akcióját március 21-én a Hidasnémeti utca, M0 mezőgazdasági felüljáró környékén.
Ez az együttműködés mindkét fél számára hasznos, hangsúlyozta köszöntőjében a helyszínre látogató Horváth Tamás alpolgármester. Rákosmente Önkormányzatának segítség, hogy önkénteseink mellett elítéltek is szedik a szemetet, tisztítják a környezetet, ezzel pedig a társadalom számára is hasznos munkát végeznek. Horváth Tamás hozzátette, a XVII. kerület rendelkezik a legnagyobb zöldfelülettel Budapesten, így Rákosmentén az átlagosnál is gyakoribb probléma az illegális hulladéklerakás. Rákosmente Önkormányzata mezőőri szolgálatot működtet a szemetelés felderítése, felszámolása érdekében, mely szervezet tagjai többször sikeresen érték tetten, fogták el az illegális hulladékelhelyezőket – zárta gondolatait az alpolgármester.

Az idei közös akciót a „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” mozgalom keretein belül hívták életre a szervezők.  A magyar büntetés-végrehajtási szervezet már hosszú ideje részt vesz az országos „tavaszi nagytakarításban”, mondta el Orosz Zoltán bv. alezredes. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság szóvivője hozzátette, az elítéltek szívesen vállalják a munkát és természetesen csak az együttműködő, megbízható fogvatartottak vehetnek részt a munkában.

A Hidasnémeti utca végének megtisztításában ezúttal több önkéntes és öt fogvatartott közreműködött.

A március 18-a és 24-e között megszervezett TeSzedd! akció során tizenhárom rákosmenti területen szedték, vagy szedik kerületi lelkes polgárok a szemetet. Így a hét elején Rózsahegyi Péter önkormányzati képviselő vezetésével a Gregor József Általános Iskola diákjai szépítették környezetüket. Március 20-án az Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola tanulói a Népkert mögötti kiserdőben található illegális hulladékhalmokat számolták fel. A megmozdulások eredményeként mintegy 400 darab TeSzedd!-es zsák telt meg. A március 21-i szemétszedés során pedig öt db nyolc m3-es konténert, valamint 100 darab zsákot töltöttek meg szeméttel az elítéltek.

A hétvégén a kerület több pontjára hirdettek még szemétgyűjtést, így többek között március 23-án 10.00 órakor a Csicsörke – Borsó utca sarkánál találkoznak az önkéntesek, akik az Akadémiaújtelep - Madárdomb által határolt zöld területet tisztítják meg. További részletekért érdemes felkeresni a kerületrészek közösségi oldalait.


Vissza
Naptár
2019 szeptember
H K Sz Cs P Sz V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30