Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Új, ingyenesen használható parkoló nyílt a piac közelében

2020. január 17.   |   MédiatárMédiatár

Új, ingyenesen használható autóparkolót létesített Rákosmente Önkormányzata a Kaszáló utca 37. szám alatti, üresen álló telken. A nemrégiben elkészült beruházást hivatalosan január 17-én adta át Horváth Tamás polgármester.

A városvezető köszöntőjében emlékeztetett, az elmúlt években a Rákoskeresztúr központjában található piac környezetében rendkívüli módon megnövekedett a gépjárműforgalom, amely megnehezíti a parkolást a kerület szívében. Rákosmente Önkormányzatának az elmúlt időszakban tett intézkedései, melyek a parkolóhelyek számának növelését célozták, valamelyest orvosolták a problémát, de további lépések megtételére volt szükség. Horváth Tamás kiemelte, Rákosmente Önkormányzata ezért úgy döntött, hogy a rákoskeresztúri régi piactól gyalogosan körülbelül 100 méter távolságra lévő Kaszáló utca 37. szám alatti üresen álló, önkormányzati telken ingyenesen használható autóparkolót létesít. A megvalósítás során a mintegy 750 m2-es terület zúzott kő borítást kapott, a behajtó és a kapu a biztonságos ki-be közlekedés érdekében kiszélesítésre került. A parkoló mintegy 30 autó napközbeni tárolására ad lehetőséget, a nyitvatartás pedig a piac működési rendjéhez igazodik, zárta gondolatait a polgármester.

A tavalyi esztendőben több parkolóhely-növelő beruházás történt a piac közelében, így településrendezési szerződés keretében az iDOM Házépítő Kft. beruházásában a Ferihegyi úttól a Vásárcsarnokig összesen 25 darab személyautó számára alkalmas merőleges beállású parkoló készült. A Kaszáló utca jobb oldalán az új társasház előtt pedig 6 darab párhuzamos parkolóhely megújítása is megtörtént.

Az átadó rendezvényen részt vettek: dr. Füzesi Péter és dr. Bakos András alpolgármesterek, Dr. Fenke Ferenc és Halász Dezső önkormányzati képviselők, valamint Gál Miklós a Piacfelügyelet vezetője.


Vissza
Naptár
2020 szeptember
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30