Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Tájékoztató a kerületi bölcsődék, óvodák további működéséről

2020. március 14.
Kedves Szülők! Tisztelt Rákosmentiek!

A pénteki kormányzati döntés, amely szerint a koronavírus elleni védekezés érdekében hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket, Rákosmentén is új, eddig még soha nem látott és tapasztalt helyzetet teremtett.
A ma megjelent és 2020. március 15-én hatályba lépő rendelet értelmében visszakerül polgármesteri hatáskörbe az óvodákkal kapcsolatos döntéshozatal. Ennek megfelelően a következőkről szeretném Önöket tájékoztatni.
2020. március 16-17-én óvodáink és bölcsődéink még normál működési rendben folytatják tevékenységüket annak érdekében, hogy gyermeke felügyeletéről mindenki körültekintően gondoskodni tudjon. Ugyanakkor kérem Önöket, hogy akinek erre lehetősége van, már március 16-ától ne vigye gyermekét az intézménybe.
2020. március 18-ától kezdődően határozatlan ideig rendkívüli szünetet rendelek el a rákosmenti óvodákban és bölcsődékben, amelyeknek a további működése szigorúan ügyeleti rendszerben történik, különös tekintettel a koronavírus elleni hatékony védekezésben közreműködő (egészségügyi, rendvédelmi, honvédelmi stb.) munkatársakra. Az ügyeleti rend részleteiről a következő napok tapasztalatai alapján fogom Önöket tájékoztatni.
Rákosmente szakmai intézményvezetőivel a holnapi nap folyamán egyeztetek az oktatási-nevelési és szociális intézményeinket érintő egyéb kérdésekről.
Tájékoztatni szeretném Önöket arról is, hogy 2020. március 16-ától Önkormányzatunk ügyfélfogadási rendje megváltozik. A személyes ügyintézés megszűnik, iratátadás kizárólag sürgős és halaszthatatlan ügyben a földszinti ügyfélszolgálati irodában lehetséges, egyébiránt a kapcsolattartás elektronikus úton vagy telefonon történik.
Végezetül szeretném jelezni, hogy elrendeltem a Vigyázó Sándor Művelődési Központ és tagintézményei határozatlan idejű bezárását.
Önkormányzatunk vezetése folyamatosan egyeztet a további felmerülő kérdésekben, amelyekről tájékoztatjuk Önöket!
Kérem, kísérjék figyelemmel honlapunkat és Facebook-oldalunkat!
Legyünk figyelemmel egymás iránt, vigyázzunk egymásra!

Budapest-Rákosmente, 2020. március 14.

Horváth Tamás
polgármester


Vissza
Naptár
2021 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30