Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Lázár deák utcai Összefogás Óvoda átalakítása

 

A beruházás teljes költsége:              47 097 330 Ft

A beruházás jelenlegi állapota:          A beruházás 2010-ben megvalósult.

 

 

Fejlesztés ismertetése:

 

Az átalakítással érintett épület eredetileg négy csoportos óvoda és három gondozási egységből álló bölcsőde céljaira készült. 2007-ben két korábbi gyermekszobát és az ahhoz tartozó átadót és vizesblokkot az óvodarészhez kapcsoltak és tornaszobát, fejlesztő szobát, szertárat és mozgássérült WC-t alakítottak ki a helyükön. A volt bölcsődei részben az elmúlt években iroda működött, ezután a KippKopp bölcsőde kapott itt helyet, az épület másik felében az Összefogás Óvoda üzemel. (A bölcsődei rész kialakítása, felújítása európai uniós pályázati források bevonásával készült el.)

 

A beruházás során az óvoda egy új csoportszobával és a hozzá tartozó vizesblokkal bővült. Az eddig nem használt területeken fejlesztő szobákat, személyzeti öltözőket, vizes blokkokat alakítottunk ki, ezek a fejlesztést megelőzően hiányoztak. Megújultak a vezetői irodák is. Új, korszerű, és megfelelő méretű tálaló konyhát építettünk az előző pici és korszerűtlen helyiség helyett. Mosókonyhát alakítottunk ki, és teljesen felújítottuk a kazánházat, és a fűtési rendszert a működésben lévő csoportszobák kivételével. Az óvoda egy része felett (a bölcsődével összeköttetésben lévő épület szakasz) a tetőszigetelést is felújítottuk.

 

 

A bölcsődével szorosan összefüggő műszaki beruházások:

A két intézménynek egy közös kazánház biztosítja a fűtés és melegvízellátását (a fogyasztás külön mérhető). Ez a kazánház az óvoda területén van. Ennek a rendszernek a teljes gerincvezetéke az óvoda folyosójának álmennyezete felett megy el a bölcsődéig.

A bölcsőde új elektromos elosztószekrényéhez is a hálózati betáplálás az Óvoda területén áll be az épületbe, és szintén az álmennyezet felett jut el a bölcsődéig.

 

A beruházásnak köszönhetően 30 rákosmenti óvodás számára tudunk óvodai elhelyezést biztosítani.

 

Elérhetőségek
Budapest Főváros XVII. kerület
Rákosmente Önkormányzatának
Polgármesteri Hivatala
1173 Budapest, Pesti út 165.
Zöld szám: +36 80 217-217
Telefon: +36 1 253-3300
Fax: +36 1 256-0661
E-mail: levelet küldök