Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Gyökér utcai Mirr-Murr Bölcsőde kialakítása

 

A beruházás teljes költsége:            101 689 000 Ft

A beruházás jelenlegi állapota:        A beruházás 2009 augusztusában elkészült.

 

 

Fejlesztés ismertetése:

 

 

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata teljes mértékben önerőből valósította meg az évekig üresen álló bölcsődeépület átalakítását és teljes körű felújítását. A Gyökér utcai épület egyik felében (a déli részen) az Eszterlánc Óvoda működik, másik fele, az átalakítással-felújítással érintett épületrész korábban bölcsődeként működött, majd átmenetileg általános iskolai tantermek kaptak benne helyet, később használaton kívül, üresen állt. 2007-ben két korábbi gyermekszobát és az ahhoz tartozó átadót és vizesblokkot az óvodarészhez kapcsoltak és tornaszobát, orvosi és logopédiai szobát, valamint szertárat alakítottak ki a helyükön.

 

A bölcsőde újraindítását célzó beruházás során két gondozási egységből álló, a mai kor elvárásainak megfelelő intézmény készülhetett el. Megújultak a gyermekszobák és a hozzájuk kapcsolódó kiszolgáló egységek, öltözők és gyermekmosdók, a gondozónői szobák és irodák. Megtörtént az épület teljes körű gépészeti és elektromos felújítása, a tetőszigetelés hőszigeteléssel kombinált felújítása, a régi tető-felülvilágítók cseréje. Megújultak a gyermekszobák előtti teraszok is, az árnyékolást új, kinyitható ponyvaszerkezetek biztosítják. Megszépült és új játszóeszközöket kapott a kert is.

 

A fejlesztésnek köszönhetően 40 gyermek, közöttük speciális és integrált nevelést is igénylő kisgyermekek elhelyezését tudjuk biztosítani.

Elérhetőségek
Budapest Főváros XVII. kerület
Rákosmenti Polgármesteri Hivatal
1173 Budapest, Pesti út 165.
Zöld szám: +36 80 217-217
Telefon: +36 1 253-3300
Fax: +36 1 256-0661
E-mail: levelet küldök