Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Hétszínvirág óvoda új tagóvodájának építése a Helikopter lakóparkban

  

A beruházás teljes költsége: 162 458 225 Ft

A beruházás jelenlegi állapota: A beruházás 2010 novemberében megvalósult, az óvoda 2011 februárjában nyitotta meg kapuit.

 

Fejlesztés ismertetése:

  

2006 előtt, a Helikopter lakópark felépítésekor az akkori önkormányzat és a beruházó nem gondoskodott közösségi terek és intézmények létesítéséről. A hiányok orvoslására 2009-ben a városvezetés új játszóteret és sportpályát épített az itt lakók számára. Az időközben 4000 fősre emelkedett lakóközösség számára 2009 márciusában a Képviselő-testület új, három óvodai csoport elhelyezésére szolgáló, tornaszobával bővített intézmény felépítéséről döntött.

 

A zöldmezős beruházás megindításához az önkormányzatnak először telket kellett vásárolnia, melynek vételára 75 millió forint volt. Az építkezés teljes költsége 162,4 millió forint tett ki, az intézmény berendezésére, felszerelésére csoportszobánként 4 millió forintot, azaz összesen 12 millió forintot biztosított a Képviselő-testület. Az önkormányzat a „Helikopter lakóparkban építendő új óvoda eszközbeszerzése” című pályázatával további 7 millió forint támogatást nyert a kerti játszóeszközök és az azokhoz tartozó esésvédő burkolatok beszerzésére és telepítésére.

 

 

Rákosmentén ezzel a rákoscsabai új ÖKO-óvoda létesítését követően a második környezettudatos, magasabb szintű komfortérzetet biztosító, és gazdaságosabban üzemeltethető közintézmény létesült. A tagóvoda energiahatékony működését automatikus vezérlésű biomassza kazán és a használati melegvíz termelésébe besegítő, tetőre telepített napkollektorok biztosítják.

 

 

Az óvoda építészeti szempontból is figyelemre méltó. Az öltözők és a mosdók a csoportszoba helyiségekkel eltérő alapszínekkel festett különálló egységeket alkotnak. Ezáltal az óvodások számára könnyen beláthatóvá és áttekinthetővé válik a saját környezetük, ami kulturált, minőségi életteret közvetít a rendkívül fogékony korban lévő gyermekek részére.

 

 

Az önkormányzat a Helikopter lakóparkban megépült óvodával újabb 90 férőhelyet biztosított a kerületben élő gyermekek részére. Fontosnak tartottuk, hogy modern építészeti eszközökkel is megalapozzuk az óvodások környezeti kultúráját és támogassuk nevelésüket.

Elérhetőségek
Budapest Főváros XVII. kerület
Rákosmenti Polgármesteri Hivatal
1173 Budapest, Pesti út 165.
Zöld szám: +36 80 217-217
Telefon: +36 1 253-3300
Fax: +36 1 256-0661
E-mail: levelet küldök